enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2122
EURO
34,7562
ALTIN
2.456,25
BIST
10.321,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
18°C
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Bağcılarlılar, Sağlıklı Kalp için Yürüdüler

Bağcılarlılar, Sağlıklı Kalp için Yürüdüler
30.09.2023
1
A+
A-

Dünya Kalp Günü sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Önce yoğun katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Ardından ise vatandaşlara kalp sağlığı için tüketimi önemli olan kuruyemiş dağıtıldı ve Bağcılar Meydanı’nda katılımcıların oluşturduğu kalp görselinden gökyüzüne 200 adet helyumlu balonlar bırakıldı.

Dünya genelinde kalp rahatsızlıklarına dikkat çekmeyi ve farkındalığı artırmaya hedefleyen Dünya Kalp Günü, 29 Eylül günü gerçekleştirildi. Bağcılar Belediyesi de bu özel günde çok anlamlı bir dizi etkinliğe imza attı. Bu kapsamda ilk olarak Çarşı Caddesi’nde “Kalbim İçin Yürüyorum” adıyla bir yürüyüş organize edildi. Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve her yaştan ilçe sakininin katıldığı yürüyüş Bağcılar Meydanı’nda sona erdi. Keman dinletisi eşliğinde yürüyen katılımcılar, yol boyunca “Lifli yiyecekler tüketin”, “Tuz, şeker, yağ miktarını azaltın” ve “Günde en az 20 dakika egzersiz yapın” yazılı pankart taşıdı.

Gökyüzüne kırmızı balon bıraktılar

Bağcılar Meydanı’nda toplanan vatandaşlara kalp ve damar hastalıkları konusunda bilgilendirici broşür ve kalp sağlığı için tüketimi önemli olan kuruyemiş ikram edildi. Ayrıca vatandaşlara şeker, tansiyon ve kolesterol ölçümü de yapıldı. Etkinliğin sonunda ise katılımcılar tarafından oluşturulan kalp görselinden gökyüzüne 200 adet helyumlu balonlar bırakıldı.

Bu üç uyarıyı dikkate alın

Rahatsızlıklar olmadan önce alınması gereken önlemlere dikkat çeken Özdemir, “Birincisi alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan kendimizi arındırmamız geriyor. İkincisi doğru beslenme yöntemleriyle hayatımızı disipline etmemiz gerekiyor. Üçüncüsü ise hayatımızın merkezine sporu almak. Böylece birçok hastalığı bünyemizden uzak tutmuş oluruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir