enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4010
EURO
34,7830
ALTIN
2.397,65
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

İGMO AKADEMİ olarak sahadaki tecrübemizi eğitimle birleştiriyoruz.

İGMO AKADEMİ olarak sahadaki tecrübemizi eğitimle birleştiriyoruz.
20.01.2022
35
A+
A-

İGMO İş Geliştirme ve İhracat Ofisi bünyesinde ,8124a30b b07c 4209 a026 19bcf645a6f7

17 senedir aktif olarak ithalat ve ihracatın içindeyiz. Bu süreçte kendi bünyemizdeki firmalardan ithalat ihracat yaparken 2011 yılından itibaren de aktif olarak ihracat danışmanlığı yapmaya başladık.
Ankara’ da başladığımız çalışmalarımız, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası)’ nın Samsun İlinin danışmanlık hizmetlerinde pilot il olarak belirlemesi ve EBRD tarafından akredite danışman olmamızdan sonra 2014 yılında başta Samsun olmak üzere tüm Karadeniz illerine yayıldı. Aktif saha tecrübelerimiz ve danışmanlık hizmetlerimiz sırasında; firmalarda, kurumlarda deneyimli olarak çalışan personellerin, ithalat -ihracat konularında meslek edinip firmalarda çalışmak isteyenlerin yada kendi işini kurup, girişimci olarak ihracat yapmak isteyenlerin çoğunun bir dizi eğitimler aldıklarını gördük. Ancak çoğu kişinin aldıkları eğitimleri aktif iş hayatına uygulayamadıklarını, ihracat- ithalat operasyonlarını yönetmekte zorluk çektiklerini, potansiyel müşteri-ürün bulma hedeflerine ulaşamadıklarını ve dış ticarette maliyet

yönetiminde başarısız olduklarını gördük.  Saha uygulamalarından uzak, sözel bilgilerin yoğun geçtiği eğitimler çoğu kişinin verimliliklerinin düşmesini ve zaman kaybetmesine neden olmuş.

İGMO İş Geliştirme ve İhracat Ofisi olarak, verdiğimiz dış ticaret danışmanlık hizmetlerinin yanında İGMO AKADEMİ’ yi de kurarak saha tecrübelerimizi, eğitim ile buluşturduk. Eğitimimizi alan kişilerin sahada aktif olarak başlangıç yapabileceği, hızlı bir şekilde müşteri, pazar, pazarlama ve ödeme süreçlerini hakim olabileceği bir eğitim içeriği tasarladık.  Eğitimimizin birçok kısmı uygulamalı olarak gerçekleştiriyoruz ve eğitimlerimizi konusunda uzman olan deneyimli eğitimciler ile yürütüyoruz.

Amacımız firmalarda, kurumlarda aktif olarak dış ticaret konusunda çalışan personellerin bilgi ve deneyimlerini artırmak, dış ticareti bir meslek olarak edinip firmalarda çalışmak isteyenlere yeni bir meslek edindirmek yada ihracat konusunda bireysel girişimci olup yurtdışı pazarda yer edinmek isteyenlere pratik ve sonuç alınabilir bilgilerle donatmaktır.

Bu süreçte Samsun Ofisimizde yüzyüze ve online olarak bireysel verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra,  Ticaret ve  Sanayi Odaları, Kalkınma Ajansları, Teknokent’ lerin projeleri kapsamında da ihracat eğitimleri veriyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir