enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Atakum Belediyesi’nden Erasmus öğrencilerine tanıtım

Atakum Belediyesi’nden Erasmus öğrencilerine tanıtım
20.01.2022
38
A+
A-

Atakum Belediyesi’nden

Erasmus öğrencilerine tanıtım

 

Onur Ateş Anadolu Lisesi Erasmus+ KA229 öğrenci öğretmen hareketliliği kapsamındaki “Women Power, Raising Awareness” adlı projeyle Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu öğrencilere Atakum Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Onur Ateş Anadolu Lisesi Erasmus+ KA229 öğrenci öğretmen hareketliliği kapsamındaki “Women Power, Raising Awareness” (Kadının Gücü, Farkındalık Yaratmak) isimli proje nedeniyle Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti’nden öğrenciler Samsun’da bir araya geldi. Proje kapsamında Samsun’un kültürel ve tarihi yerleri ziyaret edilirken proje konularıyla ilgili workshop ve konferans çalışmaları yapıldı. 16-20 Ocak tarihleri arasında Samsun’da ağırlanan konuklar proje kapsamında Atakum Belediyesi’ni de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Programın açılış takdimini Atakum Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Osman Aktaş gerçekleştirdi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin büyük destek ve öncülüğünde kurulan Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi ile kırsal çalışmaları Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Eylem Oktay anlattı. Etkinlikte aynı zamanda kooperatif ürünleri de sergilendi. Ürünler misafir öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. Atakum Belediye Başkan Vekili Necmi Yazıcı da katılımcılara plaket ve hediyeler takdim etti.

 

“KADINLARIN EĞİTİME ERİŞİMİ OLMALI”

Etkinlikte Atakum Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Merve Selin Cengiz projenin amacına uygun olarak kadının toplumda istihdamının sağlanması, değer görmesi, hakları ve gücüne dair farkındalık yaratmak amacıyla İngilizce sunum gerçekleştirdi. Av. Cengiz yaptığı konuşmada, “Kadının güçlü olduğu bir toplumda aile de güçlü olacaktır, toplum da güçlü olacaktır. ‘Ekonomik büyümede sürekliliğin sağlanması, toplumsal gelişim ve sosyal adaletin tam olarak gerçekleşmesi, kadın ve erkeğin toplumsal hayatın her alanında tam ve eşit katılımıyla mümkündür. Türkiye’de kadın işgücüne katılım yüzde 34, kadın istihdam oranı’ yüzde 29’dur. Bu çok düşük bir oran. Türkiye’de iş dünyasında, tarımda, teknolojide, bilimde, sanatta ve sporda var olmayı başarmış çok sayıda kadın var; kısacası kadın hayatın her alanında var olmuş ve kendilerinden sonra geleceklerin de önünü açmıştır. Onların zorlayıcı hikayeleri çok daha geniş bir kitleyle paylaşılmayı hak ediyor. Cesaretleri başka kadınlara öncülük edecek, yaydıkları ilham diğer kadınları da motive edecektir. Bunun için kadınların eğitime erişimi olmalı, maddi destek sağlanmalı ve deneyim kazanmanın yolu açılmalıdır” dedi.

 

“DAHA FAZLA KADIN ÜLKE

EKONOMİSİNE KATKI VERMELİ”

Kadınların sosyal hayatta aktif rol almaları ve eğitim olanaklarından eşit olarak yararlanmaları son derece önemli olduğunu kaydeden Av. Cengiz, “Bu nedenle ‘Anadolu’da bir kızım var’, ‘Yakında bir ışık var’, ‘Haydi Kızlar Okula’, ‘Baba Beni Okula Gönder’, ‘Kardelenler’ gibi hayata geçirilen birçok proje var. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi çok önemli. Kadınların işgücüne katılımının artırılmasının sosyal ve ekonomik kalkınma üzerinde güçlü bir olumlu etkisi vardır” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIN BAŞARAMAYACAĞI

HİÇBİR ŞEY YOK”

Türkiye’de kadın akademisyen sayısının arttığını belirten Av. Cengiz, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yaklaşık 33 bin kadın akademisyen vardır. Türkiye’de 65 bini kadın, 77 bini erkek; kadın ve erkek avukatların sayısı hemen hemen eşittir. Ancak kadın mahkeme başkanları, savcılar, yüksek yargı mensupları ve baro başkanlarına nadiren rastlanmaktadır. Türkiye’de çok başarılı kadın gazeteciler ve yazarlar var. Özellikle voleybol, tekvando, boks ve güreşte tarihi başarılara imza atan Türk kadın sporcular kendilerini kanıtladılar. Fırsat eşitliği, eğitim ve ekonomik eşitlik sağlandığında kadınların başaramayacağı hiçbir şey yoktur.”

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir