enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2621
EURO
34,8341
ALTIN
2.435,68
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C

Düzenlenen Anma Gecesinde Türküler Dile Geldi

Düzenlenen Anma Gecesinde Türküler Dile Geldi
04.10.2023
1
A+
A-

“Bozkırın Tezenesi” olarak adlandırılan halk ozanı Neşet Ertaş’ı ölümünün 11. yılında Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde anma  gecesinde THM Korosu solistlerinin seslendirdiği birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu. Şef Hızır Aydın yönetiminde usta ozanın en sevilen türkülerini bir bir seslendiren solistleri sanatseverler alkış yağmuruna tuttu. Konserde büyük ustanın unutulmaz eserleri Neredesin Sen, Yalan Dünyada, Sen Benimsin Ben Senin, Bir Anadan Dünyaya Gelen, Ahirim Sensin, Gönül Dağı, Yazımı kışa çevirdin eserleri türkü severler koro ile birlikte seslendirdi. Geceye sürpriz bir katılım gerçekleştiren Tennure ve Ateş, Aşkın Gözyaşları ve Aşkın 7 hali gibi kitaplarıyla tasavvuf edebiyatına yeni bir çizgi getiren Sinan Yağmur, Dediler zamanla hep azalırmış sevgiler olsun. Bana seninle geçen yıllarım yeter adlı eserin yazarı İlter Yeşilay ikilisi salonu dakikalar öncesinden dolduran sanatseverlerle yaptıkları söyleşi ve sohbetleri geceye renk kattı.
Bu dünyada güzel iz bırakmak önemli
Neşet Ertaş sadece türkü olarak dinlenecek bir üstat değil. Kendisi, bir yaşam tarzı, bir hayat felsefesi ve Anadolu irfanının temsilcidir diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Halk ozanımız Neşet Ertaş’ı sadece türkülerini değil hayata bakışını, irfanını, felsefesini kendimize rehber edindik. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin. Bu dünyadan yorulup geçerken güzel iz bırakmak çok önemli. Bizlerde sizlerin gönlünüzün hizmetkarıyız. Üstadın deyimiyle ayağınızın türabıyız. Bizlerde bu dünyadan yorulup geçerken sizlerin gönlünde bir iz bırakırsak en büyük ödülümüz bu. Belediyemizin sanat etkinlikleri kapsamında bu güzel gecede en önemli kültür değerlerimizden biri olarak gönlümüzü titreten türkü ve bozlaklarıyla kalbimizde yaşamaya devam Neşet Ertaş’ın eserleri ile kulaklarımızın pasını silen koro şefinden ses ve saz sanatçılarına kadar tüm üyelerini başarılı performanslarından dolayı kutluyor, bize bu eşsiz müzik ziyafetini sundukları için teşekkür ediyorum” dedi.
Gecenin finalinde İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Yazar Sinan Yağmur ve İlter Yeşilay’a Kuranı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir