enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

AYBASTI’YA 4,5 YILDA ÖMÜRLÜK YATIRIM

AYBASTI’YA 4,5 YILDA ÖMÜRLÜK YATIRIM
28.08.2023
16
A+
A-

AYBASTI’YA 4,5 YILDA ÖMÜRLÜK YATIRIM

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler liderliğinde 4,5 yıl içerisinde Aybastı ilçesine ömürlük yatırımlar yaptı.

Çalışmalarında başta yol ve su yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, son 4,5 yıl içerisinde Ordu’nun önemli sorunlarını çözüme kavuşturdu.

Bu kapsamda özverili bir çalışma yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri ana arterler başta olmak üzere kırsal kesimlerde sağlıklı içme suyu ve konforlu yollar için büyük başarılara imza attı.

Geride kalan 4,5 yıl içerisinde tabiat harikası, menderesleriyle ünlü turizmin gözde mekanlarından biri olan Aybastı ilçesi de alt ve üstyapısı ile geleceğe hazırlandı.

62 BİN 387 METRE İÇME SUYU HATTI

Zorlu arazi şartlarına rağmen çalışan ekipler, Aybastı ilçesinde yaklaşık 62 bin 387 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması yaptı. Yine 10 bin 209 metre kanalizasyon hattı çalışması da hayata geçirildi.

 

Vatandaşların temiz suya ulaşımını sağlamak içinde aralıksız çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi 3 adet içme suyu deposu, 4 adet su alma yapısı inşa etti.

 

Muhtemel kuraklık ve içme suyu sorununa karşı ilçenin değişik noktalarında 6 adet gölet çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, yeni su kaynakları için 1 adet sondaj çalışması yaptı. Suya ulaşan ekipler, suyu içme suyu deposu vasıtasıyla içme suyu şebekesine aktarmaya başladı.

 

83 KİLOMETRE ASFALT VE BETON YOL

Öte yandan dağınık yerleşimin görüldüğü Aybastı ilçesinde önemli yol çalışmalarına da imza atıldı. İlçede yapılan ulaşım yatırımları sonrası, birçok mahalle ve grup yolu asfalt ve betonla buluştu.

 

Bu kapsamda Mesudiye’de 4,5 yılda 83 kilometre sıcak asfalt başta olmak üzere emülsiyon (sathi asfalt) kaplama ve beton yol çalışması yapılırken 132 kilometre uzunluğunda yeni yol açma ve yol genişletme çalışması gerçekleştirildi.

 

Yine bu süre içerisinde 1.917 metre yağmursuyu hattı, 90 metre menfez, 1,905 metreküp taş duvar çalışmaları tamamlanarak hizmete alındı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir