enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3620
EURO
34,6628
ALTIN
2.391,58
BIST
10.197,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Burhan Ekiz’den İsrail’in Gazze’ye Yönelik Uyguladığı Ablukaya Tepki

Burhan Ekiz’den İsrail’in Gazze’ye Yönelik Uyguladığı Ablukaya Tepki
16.10.2023
5
A+
A-

Burhan Ekiz’den İsrail’in Gazze’ye Yönelik Uyguladığı Ablukaya Tepki

Samsun Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Ekiz, İsrail’in gözü dönmüş bir şekilde Gazze’ye uyguladığı saldırıları kınadıklarını belirterek, “Bölgede sükûnetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyor, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durulmasını temenni ediyoruz” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırılarını asla kabul edemeyeceklerini belirten Burhan Ekiz sözlerine şöyle devam etti:

“İsrail’in Gazze’ye abluka uygulamasının savaş ahlakına uymamaktadır. İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi hayati ihtiyaçlardan yoksun bırakılmasının savaşın ahlakına da insan haklarına da aykırıdır. Ayrıca, Gazze’de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkmakta ve bunu yüksek sesle dile getirmektedir. Bizler de aynı şekilde Gazze’deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmelerini de asla kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın “İsrail’in devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmaması gerektiği” sözlerine Samsun Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği ve esnafları olarak tam destek veriyoruz. Bölgede yaşanan sorunların 1967 sınırlarına dayanan, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve coğrafi olarak birleşmiş bir Filistin Devleti’ne kavuşmakla çözüleceğini ve bölgede barışın tesis edileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir