enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2501
EURO
34,8097
ALTIN
2.429,40
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ÖZLENEN SAMSUNSPOR ve YÜKSELEN YILDIZLAR

ÖZLENEN SAMSUNSPOR ve YÜKSELEN YILDIZLAR
23.08.2023
4
A+
A-

ÖZLENEN SAMSUNSPOR ve YÜKSELEN YILDIZLAR

Trendyol Süper Futbol Ligi’nin şampiyonukta iddialı takımlarından biri de şüphesiz ki Fenerbahçe takımıdır.

Trendyol Süper Ligi’ne yükselen ve  11  yıllık br hasrete son veren Yılport Samsunspor ile ilgili Samsun Yerel gazetelerinin; futbol köşe yazarlarını okudum

Her  yazarın bir üslûbu, bir karakteri vardır. Ayrıca  yerel gazetelerin yan sıra; Fotomaç spor gazetesindeki, maçla ilgili yazıları da okudum.

Duayen futbol insanı ve ünlü futbol yorumcusu Erman TORĞLU’nn Fotomaç gazetesindek köşesinde diyor ki sayın Toroğlu:

” Samsunspor yeni bir takım. Alt ligden gelmesine rağmen; sahadaki duruşu iyiydi. Bölgeler  arasında hiç kopukluk ypktu. Samsunspor taraftarlarını da  tebrik ederim.

Bir de şu var; Samsunspor takımı çok kimsenin başını ağrıtır içerde  ve dışarda. Daha  bir  oturacak, daha bir şekilenecek bu takım belli.”

Evet; ünlü, duayen futbol insanı sayın Toroğu’nun bu görüşlerine katılmamak mümkün değil. Toroğlu; A spor tv kanalında da  bu  sözlerini dile getirdi. Kendisine  kıymetli görüş ve yorumları için teşekkür ediyoruz.

Bir diğer spor yorumcusu sayın Emre  BOL da şöyle yazmış Fotomaç’taki yorumunda:

” Öncelikle  şunu söyleyeyim; Samsunspor tribünlerine bayıldım. İşte ismi süper olan ligin takımı böyle olur. Sezona kayfin babasını katacaklarına eminim.

Sayın Emre Bol  yazısını şöyle tamamlıyor:

” Bu Samsunspor çok can yakar. Her takıma deplasman gibi deplasman olacak.”

Kendisine değerli görüş ve yazısı için teşekkürü borç biliyoruz.

33 bin 919 kapasiteli Samsun Stadı’nda; 32 bin biletin satıldığını düşünürsek; demek bu takımda  taraftarlık bilinci ve takım ruhu fazlasıyla var.

Sanırım Başkan Yüksel YILDIRIM ve  yönetimi, teknik kadrosu bu satış oranından memnun kalmışlardır. Zira; sayın Yıldırım; lig başlamadan önce  bilet satışarının düşük olduğundan söz ediyordu fakat vefâlı Samsunsporlu taraftarları; devreye  girerek rekor bir bilet  satışına  şahit oldular.

Ulusal spor Basın’nın Samsunspor’a övgüler yağdırdığı maç için, yerel gazetelerde sadece skor ağırlıklı eleştirileri bir yere  kadar haksız buluyorum.

Futbol bir ekip oyunudur, eğer bir kişi bile sisteme  uyum sağlayamazsa  o takımın başarısı elbette ki daim olmaz. Bir de Fenerbahçe’nin trilyonluk futbol yıldızlarını da asla  görmemezlikten gelemeyiz.

Elbette ki takımın aksayan yönleri eleştirilecektir ancak unutulmasın ki; 1. Lig’de de bu takım için çok haksız ve yanlış eleştiriler yapılmıştı.

Süper Lig’in havası ve  sistemi 1. Lig’e benzemez. Ancak şu var  ki; Yılport Samsunspor, birkaç iyi, ses getiren, olumlu ve  kariyerli transferler yaparak, özlenen bir Samsunspor’un oluşması kaçınılmaz  olacaktır ancak bu takıma hepimiz gereken desteği, morali, motivasyonu taraftar, antrenör, başkan, yönetim, teknik ekip ve yerel basın olarak sağlamak durumundayız.

Başarı için; hep birlikte  hareket edebilirsek; bu takımın şahlanışını gururla izleyeceğimiz günler yakındır.

Bu vesileyle; Yılport Samsunspor’a başarılar diler, sevgi, selam ve saygılarımı sunarım.

Oktay ZERRİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir