enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3911
EURO
34,7453
ALTIN
2.405,85
BIST
10.189,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Açık
20°C

DEMİRTAŞ SIFIR ATIK İNSANLIĞIN GELECEĞİNE ATILMIŞ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

DEMİRTAŞ SIFIR ATIK İNSANLIĞIN GELECEĞİNE ATILMIŞ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR
05.01.2024
5
A+
A-

BAŞKAN DEMİRTAŞ SIFIR ATIK İNSANLIĞIN GELECEĞİNE ATILMIŞ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

GETİR ATIĞINI AL HARÇLIĞINDA 14.DÖNEMİN KAZANAN TALİHLİLERİ BELLİ OLDU

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Sıfır Atığın yalnızca bir çevre duyarlılığı çalışması değil, aynı zamanda insanlığın geleceği adına atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

Getir Atığını Al Harçlığını” kampanyası çerçevesinde İlkadım Belediyesi Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsüne atıklarını getiren çevresine duyarlı vatandaşlar arasında yapılan çekilişle 500’er TL kazanan 50 talihli belli oldu.

Belediye Çok Amaçlı Salon’da 8. Noter huzurunda yapılan çekilişte 14.dönem çekilişine katılım sağlayan 6750 bilet arasından kazanan ilk 5 talihliyi, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, diğer 45 asil, 10 yedek talihliyi ise Samsun 8.Noter Katibi Cahit Cengiz Gülsevin belirledi. Programın sonunda 13.Dönem 500 TL’lik Alışveriş Kartı kazanan talihlilere ise kartları teslim edildi.

“Geri dönüşüm sosyal bir sorumluluktur”

Programda konuşan ve atık ayrıştırmanın önemine değinen İlkadım Belediyesi Başkan Ramazan Bayraktar “Milli ekonomiye can veren bu projemizle vatandaşlarımız ev ekonomisine katkı sağlıyor.Belediyemiz yerel yönetimler arasında geri dönüşüme yönelik çalışmaları ile örnek belediyeler arasında yer alıyor.Çevreye duyarlılık sadece bireysel değil,  sosyal bir sorumluluktur. Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Daha temiz bir İlkadım için hepimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklarımız var. Atıkları kaynağından ayrıştırarak hem çöp miktarını azaltabilir hem de geri dönüşüme katkı sunabiliriz. Kaynakların tasarruflu kullanılması ve ekonominin güçlenmesi noktasında bu bilincin kazanılması gerekiyor” dedi.

“İnsanlığın geleceğine atılmış bir adım”

Sıfır Atık yalnızca bir çevre duyarlılığı çalışması değil, aynı zamanda insanlığın geleceği adına atılmış önemli bir adım dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,”Dünyanın en büyük sorunları arasında gösterilen çevre kirliliğine ve doğal kaynak kullanımının artışına geri kazanıma yönelik farklı projelerimizle engel olabiliriz. Atıklarımızı dönüştürerek kalkınmayı sağlayabiliriz. Ülkemizin ve geleceğimiz teminatı olan yavrularımıza ve bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Hedefimiz, İlkadım ilçemizi önümüzdeki süreçte tüm atıkların dönüştürüldüğü bir ilçe haline gelmek” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir