enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
21°C

Menderes Semaları Rengarenk Oldu

Menderes Belediyesi Geleneksel Uçurtma Şenliği on binlerin katılımıyla gerçekleşti. Gün boyu süren etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Menderes Semaları Rengarenk Oldu
06.05.2024
70
A+
A-

Her sene Menderes Belediyesi tarafından Özdere Çevre Koruma Dayanışma ve Geliştirme Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Menderes Belediyesi Geleneksel Uçurtma şenliği bu yıl 13. kez gerçekleşti. Özdere Gençlik Parkı’nda düzenlenen etkinlikte Hıdırellez coşkusu da yaşandı.

Yoğun katılım

3 bin tane uçurtmanın ücretsiz dağıtıldığı şenlikte yüz boyama, balon şekillendirme, pamuk şeker ve patlamış mısır çocuklar ile buluşturuldu. Survivor parkuru ve şişme oyun alanları da çocukların keyifle vakit geçirmesi için şenlik alanında yer aldı. Folklor gösterilerinin ve müzik dinletilerinin de gerçekleştiği şenliğe on binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Hıdırellez ateşi yakıldı

Gökyüzünün uçurtmalarla kaplandığı şenliğin Hıdırellez’e denk gelmesi nedeniyle Hıdırellez coşkusu da şenlik alanın da yaşandı. Baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez’in simgesi ateş üzerinde atlama ritüeli de alanda gerçekleşti.

Herkes davetli

Uçurtma şenliğine katılan herkese teşekkür eden Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek,‘’ Uçurtma Şenliğimizi büyük bir katılımla coşku içerisinde gerçekleştirdik, gökyüzünü hayallerimizle süsledik. Hıdırellez ateşini de şenlik alanında yakarak dileklerimizi diledik. Tüm dileklerimizin kabul olması umuduyla şenliğimizde bizlerle olarak günümüze renk katan herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir