enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
18°C

Dünyaca ünlü masal kahramanları Osmangazi’de

Dünyaca ünlü masal kahramanları Osmangazi’de
27.07.2023
19
A+
A-
  • Dünyaca ünlü masal kahramanları Osmangazi’de
  • Pinokyo’dan Red Kit’e bütün kahramanlar çocukları bekliyor

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı Macera Park, önümüzdeki günlerde dünyaca ünlü masal kahramanlarının heykellerinin sergilendiği ‘Masal Bahçesi’ ile ziyaret edilebilecek.

Osmangazi Belediyesi’nin Hamitler Mahallesi’nde 50 bin metrekare alan üzerinde inşa ettiği Macera Bursa, adrenalin ve eğlencenin yanında 245 bin adet çiçekten oluşan bahar bahçesi ile ziyaretçilerini büyülerken, özellikle çocukların çok beğeneceği yeni bir bölümü de hizmet vermeye başlıyor. ‘Masal Bahçesi’ adı verilen konseptte, dünyaca ünlü masal kahramanlarının heykelleri sergileniyor. 22 adet tema ve masal dinleme alanında oluşan bahçede, 24 noktada 122 parça heykel yer alıyor. Pinokyo, Keloğlan, Ninja Kaplumbağalar, Taş Devri, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, Temel Reis, Nasreddin Hoca, Kırmızı Başlıklı Kız, Buz Devri, Külkedisi, TenTen, Bremen Mızıkacıları gibi birçok masal kahramanı önümüzdeki günlerde çocuklar ile buluşacak.

Çocukların yeni eğlence merkezi

50 dönüm alan üzerine kurulu Macera Bursa içerisinde, kır kahvesi, yürüyüş yolu, çocuk oyun ve egzersiz alanları, doğal dokuya uyumlu kent mobilyaları, adrenalin park, bahar bahçesi ve masal bahçesi yer alıyor. Adrenalin parkta 150 metrelik çift hat zipline, 19 etaplı ip parkuru, tırmanma duvarı ve serbest düşüş platformu, zipcoaster yer alıyor. Bahar bahçesinde ise 245 bin bitki ve mevsimsel çiçekler ile 19 noktada farklı konu temalı 40 adet heykel ve objeden oluşuyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Masal Bahçesi’ni basın mensuplarına tanıttı. Hamitler bölgesinin Bursa’da planlı yapılaşmanın olduğu örnek yerleşim yeri olduğunu belirten Başkan Dündar,  “Bu bölgemizde altyapı çalışmaları ve sosyal donatı alanları kendini hissettiriyor. İşte bunlardan bir tanesi ‘Macera Bursa’ adını vermiş olduğumuz yerdeyiz. Burasının bir kısmı kamulaştırmayla elde edildi. 50 dönüm alan içerisinde çiçek bahçesi, bahar bahçesi, masal bahçesi, adrenalin park, kafeterya, çocuk oyun gruplarının ve yürüme alanlarının olduğu mekanları burada oluşturduk. Gezmiş olduğumuz masal bahçesinde ilgi gören ve Türkiye’de çok bulunmayan yeni bir konsept olarak hizmete sunuyoruz. Yapmış olduğumuz park içerisinde 24 farklı noktada 22 adet ana konu işleniyor. 122 parça heykel özel olarak işlenip yapıldı.” dedi.

Dündar: “Macera Bursa, her yaşa hitap ediyor”

Masal bahçesini özellikle çocukların çok seveceğini ifade eden Başkan Dündar, “Hamitler, Yunuseli Mahallelerimiz yeni bir gelişim bölgesi ve bu bölgeye nefes alınabilecek bir yer kazandırdık. Bu bölgenin adı Esentepe, gerçekten de esiyor. Buradan baktığımızda Uludağ’ı görüyoruz. Konum olarak çok güzel bir yer. Yeni bir bölgemizde güzel ve eğlenceli bir eser katmış oluyor. Burası özellikle akşam üzeri ve hafta sonu yoğun oluyor. Buraya gelen her yaşta insanın rahat vakit geçirebileceği bir mekân olabilmesi için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Masal Bahçesi’ni basın mensupları ve AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte gezen Başkan Dündar, masal kahramanlarının kısa sürede Bursalılar ile buluşacağı müjdesini verdi. Bu arada basın mensupları, adrenalin park bölümündeki zipline, zipcoaster ve tırmanma duvarında eğlenceli vakit geçirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir