enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

Büyükşehir’den anlamlı film gösterimi

Büyükşehir’den anlamlı film gösterimi
11.02.2024
3
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi, Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Sadık Ahmet’in hayat hikayesinin anlatıldığı “Sadık Ahmet” filmini vatandaşlarla buluşturdu

 

Büyükşehir’den anlamlı film gösterimi

 

Büyükşehir Belediyesi, Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Sadık Ahmet’in hayat hikayesinin anlatıldığı “Sadık Ahmet” filmini vatandaşlarla buluşturdu. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadıkahmet, Dr. Sadık Ahmet’in kızı Funda Sadıkahmet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar,  MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Koordinatörü Metahan Küpçü, AK Parti İl SKM Başkanı Alper Doğan, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin yaşadığı zulme karşı siyasi bir mücadele veren Sadık Ahmet’in anlatıldığı film, katılımcılar tarafından çok beğenildi.

 

“OLAGANÜSTÜ BİR FİLM”

Programda, Dr. Sadık Ahmet anısına konuşmalar gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, konuşmasında “Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Sadık Ahmet anısına hazırlanan filmi, kıymetli eşi, kızları ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin başkanları ve üyeleriyle birlikte izledik. Olağanüstü bir film. Şüpheli bir trafik kazasıyla ölen Dr. Sadık Ahmet’in onurlu mirasının öyküsü hepimizi derinden etkiledi. Bu filmin izleyicilerle buluşmasına öncülük eden Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile TRT’ye ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı. Konuşmalarının ardından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, Başkan Büyükakın’a çiçek takdim etti.

 

“GURUR DUYUYORUM”

Işık Sadıkahmet ise konuşmasında, Sadık Ahmet ile omuz omuza mücadele etmekten duyduğu gururu dile getirdi. Konuşmalarının ardından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Işık Sadıkahmet’e çiçek takdim etti.

 

“BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bir diğer konuşmacı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük de Sadık Ahmet’in hayatı boyunca vermiş olduğu mücadeleye gösterdikleri saygı ve anısına yapılmış filmi vatandaşlarla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

“YAŞAMINI BATI TRAKYA İNSANININ DAVASINA ADADI”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk de Sadık Ahmet’in ne kadar nadide bir insan olduğundan bahsetti. Öztürk, “Hayatta bazı insanlar vardır ki bizi sıkı sıkı bağlar, ışık olur. Bugün adına sinema filmi yapılan Sadık Ahmet de bahsettiğimiz özel insanlardan birisi. Yaşamını batı Trakya insanının davasına adamıştır. Bu davasında son olarak canını verecek kadar büyük bir dava adamıydı. Kendisini her sene daha çok özlüyoruz. Bizler için son derece anlamlı olan bu filmin gösterimi için Büyükşehir’e çok teşekkür ederim” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir