enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C

“YERLİ MALI YURT MALI: TCG ANADOLU!..”

“YERLİ MALI YURT MALI: TCG ANADOLU!..”
03.05.2023
4
A+
A-

 “YERLİ MALI YURT MALI: TCG ANADOLU!..”

                         (“RTE”ye  “bin alkış”, malûmlara bir kargış/ taşlama):

 

“Hoş Geldin Anadolu! TCG Anadolu bugün envantere giriyor. Mavi Vatan artık dünyanın ilk SİHA gemisi olan ‘yüzen kale’ Anadolu’ya emanet!..” (Türkiye Gazetesi-10.04.2023, sy. 1, 5)

“Dünyanın SİHA’lı İlk Savaş Gemisi Olan TCG Anadolu, Törenle Hizmete Alındı. TÜRKİYE’NİN GURUR GÜNÜ Mayıs 2019’da denize indirilen ve Haziran 2022’de deniz kabul testlerine başlanan Türkiye’nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri’nin envanterine girdi. Geminin teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hizmete aldığımız TCG Anadolu, en büyük ve en ağır helikopterlerle İHA’ların iniş kalkış yapabileceği, kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisidir. Türkiye artık oyun değiştirici ülke konumundadır” dedi.

Türkiye’nin gurur dolu bir günü daha yaşadığını ifade eden Erdoğan, ‘Bu gemiyi Türkiye Yüzyılı’nda bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz. TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştiren teknolojilere, sistemlere ve çözümlere öncülük eden bir ülke hâline geleceğiz. Gemimiz gerektiğinde dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yürütebilmemize imkân sağlayacak özelliklere sahip. Türkiye’nin kendi gemisini tasarlayan, inşa ve idame eden 10 ülkeden biri olması, kuru bir slogan değil, gurur duyulacak bir başarıdır’ diye konuştu.” (Yeni Akit Gzt; 11.04.2023, sy. 1, 10)

 

aygıdeğer Okuyucularımız!..

Bilindiği ve de fark edildiği üzere; ‘fırkateynlerinin üzerlerine yerleştirilecek silâh ve sensörlerin tamamını yerli imkânlarla geliştiren, ülkesinde 62 olan savunma sanayi projesi sayısını 750’ye, 56 olan savunma sanayi firma sayısını da 2 bin 700’lere ulaştıran, savunma sanayi bütçesini 75 milyar dolarlara yükselten bir AK Parti döneminden” ve onun yüzakı hizmetlerinden biri olan “Türkiye Gazetesi Haber Araştırmacı Kıdemli Yazarı Sn. İrfan Özfatura”nın ifadesiyle (bkz: 30.04.2023, sy. 2) “beklenen ve özlenen gemisi TCG Anadolu”dan bahsediyoruz.

“231 metre uzunluğuna, 32 metre genişliğine ve tam yükte 9 bin deniz mili seyir siasına sahip, uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 adet SİHA konuşlandırılabilecek, hangarında ise 19 adet helikopter veya 30 SİHA taşıyabilecek, bin 223 personele ev sahipliği yapabilecek” bu gemimiz için ayrıca “kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA geliştirilmekte, KIZILELMA ve HÜRJET Hafif Taarruz Uçağı’nın iniş-çıkış yapabilmesi için de çalışmalar sürmekte”dir. Bu gemimiz bünyesinde ayrıca “Doğal afet yardım görevleri ve insanî operasyonlar çerçevesinde kullanılabilecek tam teşekküllü bir hastahane ve ameliyathane de bulunmakta, bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin, kriz bölgesine intikal ettirebilecek bir kapasiteye de sahip olduğu belirtilmektedir. (Yeni Akit Gzt; 11.04.2023, sy. 1, 10)

Bir süre “İstanbul Sirkeci-Sarayburnu”nda halkın ziyaretine tahsis edilen gemi daha sonra “Karadeniz’e açılarak İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı. Gemiye askeri helikopterler ve F-16 savaş uçakları da eşlik etti. Boğaz geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı (da) selâmladı. Millî Savunma Bakanı Hulisi Akar’ın ‘avara’ komutunun ardından Sarayburnu Limanı’ndan ayrılan TCG Anadolu, Dolmabahçe Çalışma Ofisi açıklarına gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı selâmladı ve 21 pare top atışı ve çimariva gerçekleştirdi. Gemi personeline hitap eden Erdoğan, ‘Şimdi istiyorum ki, süratle TCG Anadolu’nun bir üst basamağını inşallah gerçekleştirelim’ ifadelerini kullandı.” (Yeni Akit Gzt; 24.04.2023, sy. 1, 8)

29 Nisan 2023 Cumartesi günü “İzmir”deki mitinginde “TCG Anadolu”nun bir süre de bu şehirde halkın ziyâretine de açılacağı müjdesini veren Sn. Cumhurbaşkanımız, her fırsatta Türkiye’nin örnek projeler üretmeye devam edeceğini vurgulamaktadırlar.

Diyoruz ve debu gemimizin bizde uyandırdığı coşkun his ve düşünceler üzerine kaleme aldığımız aşağıdaki mısralarımız ile Sizleri başbaşa bırakalım istiyoruz. Kalbî sevgi ve saygılarımızla…

= = = (***) = = =

“10 Nisan târihî gün”, “Polis Haftası” malûm;

“1845/Binsekizyüzkırkbeş”te,  “Polis teşkilâtlandı!..”

“…46/kırkaltı”da “Missuori”, “Boğaz”a çöktü zulûm;

“Welcome” diyen diyene, “Coni”ler “kanatlandı”;

Sene “..68/atmışsekiz”de, “..Filo”ya “Go Home” dendi!..

 

“Independence” gelmişti, “Yankiler” istenmedi;

“İtilip kakıldılar”, “Hoşgeldiniz” denmedi;

“Welcome”lar unutuldu, “ciklet”ler çiğnenmedi!..

“Yerli malı-yurt malı”, “TCG Anadolu”;

“İHA’sı SİHA’sıyla: Açtı Türkiye Yolu!..”

 

“10 Nisan ..23/yirmiüç”te, “Sarayburnu” coşkulu;

“Rabbim Yürü!..” deyince, yürüdü “RTE” kulu;

“On… Yüzbin Ziyaretçi”, sevinçten gözler sulu!..

“Yerli malı-yurt malı”, “TCG Anadolu”;

“İHA’sı SİHA’sıyla: Açtı Türkiye Yolu!..”

 

“Dolmabahçe” önünden, geçerken selâm çaktı;

“Top atışı-çimari”, “Reis” gururla baktı;

“Hürjet-ANKA/3” ile, hayâller olacaktı!..

“Yerli malı-yurt malı”, “TCG Anadolu”;

“İHA’sı SİHA’sıyla: Açtı Türkiye Yolu!..”

 

“1200/Binikiyüz” persenel, “23/yirmiüç”te fazlası;

“Kızılelma-Bayraktar”, “donanım”ın âlâsı;

“9/Dokuz” bin deniz millik, Bahriye’nin “sıka”sı!..

“Yerli malı-yurt malı”, “TCG Anadolu”;

“İHA’sı SİHA’sıyla: Açtı Türkiye Yolu!..”

 

“Karadeniz”den “İzmir”, denizleri şenlendi;

“Reis: Sembol”dür dedi, “öncülüğün”  ünlendi;

“Sarayburnu”ndan vize, “top atışı”  dinlendi!..

“Yerli malı-yurt malı”, “TCG Anadolu”;

“İHA’sı SİHA’sıyla: Açtı Türkiye Yolu!..”

 

Reis: İlklerden” dedi, “oyun değiştirmek” var;

“Teknolojik Sistemler”, “çağı aşan buluşlar”;

“Durmak yok yola devam”, el ele “kuruluşlar!..”

“Yerli malı-yurt malı”, “TCG Anadolu”;

“İHA’sı SİHA’sıyla: Açtı Türkiye Yolu!..”

 

KAYIKÇ’Ali bu “bâb”ta, işler kalmadı “lâf”ta;

“Çalışanlar Cennet’lik, niceleri “A’râf”ta;

“Cumhur: Gümbür gümbür”le, yol alır her tarafta!..

“Yerli malı-yurt malı”, “TCG Anadolu”;

“İHA’sı SİHA’sıyla: Açtı Türkiye Yolu!..”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir