enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4970
EURO
34,8852
ALTIN
2.437,13
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

YASED ve INTA İş Birliği Anlaşması İmzaladı

YASED ve INTA İş Birliği Anlaşması İmzaladı
20.09.2023
3
A+
A-

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Uluslararası Markalar Birliği (INTA), Türkiye’de tüketici güvenini, ekonomik büyümeyi ve inovasyonu teşvik etmek için önemli bir adım attı. YASED ve INTA, markaları ve fikri mülkiyet haklarını destekleme konusunda iş birliği anlaşması imzaladı.

 

İş Birliği Anlaşması, INTA Başkanı Jomarie Fredericks, INTA Brüksel Temsilcisi Tat Tienne Louembe ve INTA Yönetim Kurulu Üyesi Okan Çan’ın da yer aldığı ve YASED Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Candan (SAP), Osman Okyay (Kale Grubu), Aykut Ferah (Power Partners), Sinem Sandıkçı Gökçen (L’Oreal) ile YASED Genel Sekreteri Serkan Valandova’nın bulunduğu görüşmede imzalandı. 

 

İki kurum arasında yapılan iş birliği anlaşması kapsamında, fikri mülkiyet hakları, ticari markalar, ticari marka haklarının uygulanması ve marka ticareti ile ilgili programların geliştirilmesi yönünde ortaklaşa projeler yürütülecek. Ayrıca INTA ve YASED, karşılıklı olarak ilgi alanlarına giren konularda bilgi alışverişi, deneyim paylaşımı ve materyal değişimi yapacak, ortaklaşa eğitim, çalıştay ve seminer düzenleyecek.

 

INTA Hakkında:

INTA, tüketici güvenini, ekonomik büyümeyi ve inovasyonu teşvik etmek için markaları ve ilgili fikri mülkiyet haklarını destekleme konusunda kararlı, markalar aracılığıyla daha iyi bir toplum oluşturmaya kendini adamış marka sahipleri ve profesyonellerden oluşan global bir dernektir. INTA’nın genel merkezi New York’ta olup, Pekin, Brüksel, Santiago, Singapur ve Washington DC’de ofisleri ayrıca Amman, Nairobi ve Yeni Delhi’de de temsilcilikleri bulunmaktadır.

 

INTA üyeleri 181 ülkeden ve yaklaşık 6.000 kuruluştan oluşmaktadır. INTA, büyük şirketler, küçük ve orta ölçekli işletmelerden marka sahipleri, hukuk firmaları ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar de dahil olmak üzere 33.500’den fazla profesyoneli temsil etmektedir. Toplulukta ayrıca devlet kurumu üyeleri, profesörler ve hukuk öğrencileri de bulunmaktadır. INTA, 57 yargı bölgesinde 1.000’den fazla kuruluş da dahil olmak üzere dünya çapında çok çeşitli kurumsal üyeye hizmet vermekte olup, üyelerin markalarını ve ilgili fikri mülkiyet haklarını koruma misyonunun önemli bir parçasıdır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir