enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5078
EURO
34,8942
ALTIN
2.440,35
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

SAMSUN YEREL BASINI DESTEK ve İLGİ BEKLİYOR

SAMSUN YEREL BASINI DESTEK ve İLGİ BEKLİYOR
02.08.2021
64
A+
A-

SAMSUN YEREL BASINI DESTEK ve İLGİ BEKLİYORYEREL 1YEREL 2

Samsun ve ilçelerinde; zor şartlar içersinde ayakta kalabilme ve yayın hizmeti vermeye  çalışan yerel basın, başta basının önde gelen resmî  kurum ve kuruluşları olmak üzere; okurlarından ve şehirdeki esnafardan destek ve ilgi bekliyor.

Bu amaçla; gittiğimiz birçok kahvehane, çay ocağı ve bazı esnaflarımızın, yerel gazetelere pek ilgi göstermedikleri, birkaç esnaf dışında yere gazete satın almadıkları görüldü.

Yerel gazetelere abone olanların haricinde; yeterli gazete alınmadığına, il ve ilçelerin, özellikle de esnafların, kahvehane ve çay ocaklarının en azından bir yerel gazete almaları gerektiği gibi konular gündem oluşturdu.

Bafra ilçesinde günlük yayın yapan yere gazeteler Yenigün, Kızılırmak ve Altınova, Samsun ilinde ise Arena, Halk, Gerçek, Denge gibi yerel gazetler yayın yaparken; yine çok sayıda Samsun ve Bafra ile diğer ilçelerdeki internet haber siteleri de basın hizmeti vermeye çalışıyor.

Yine aylık olarak yayınlanan Bafra Gazetesi ile bazıdiğer gazete ve dergiler de ayakta kalmaya çalışıyorlar.

Bafra’ da  pandemi öncesinde; Bafra Öğretmenevi Halk, Arena, Gerçek, Altınova, Kızılırmak, Yenigün gibi yerel gazeteler alırken; pandemiyle birlikte bu gazetelerin alınmadıığı; buna sebep olarak da gazetelerin elle teması sonucu virüs oluşabileceği görüşü hâkimdi.

Öte yandan; önceki aylarda; Kahvehaneler ve Kahveciler Genel Merkezi ve Derneği Yönetimi; 1. sınıf kahvehane ve çay ocaklarının en az 5 yerel gazete alması gerktiği konusunda, Ulusal Basın’da bir açıklamada bulunmuştu.

Ancak; Bafra ve Atakum’daki bazı kahvehanelerin yerel gazetealmadıkarı; bunu yanısıra birçok kahvehane ve diğer iş yerlerinde günlük ve ulusal basına ait gzaeteler alındığı görüldü.

Hürriyet, Sözcü, Sabah, Fotomaç gibi gazeteler alınırken; il ve ilçelerimizi tanıtan değişik konuları ve bölge haberlerini dile getiren yerel gazeteleri, yine çoğu işyerinde göremiyoruz.

Atakum’ da yerine yenisi yapılmaya devam ediler Şehit Ömer Halisdemir  yıkılmadan önce bu parkta yerel gazeteler alınıyordu. Yenisi yapılmaya devam edilen Şahit Ömer Halis demir Parkı bitince yerel gazetelerin yine alınmaya devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca: Basın İlan Kurumu’ nun yerel gazetelere daha çok ve uygun şartlarda resmî ilân ve reklâm alınması gibi konulara destek ve ilgi gösterimesi de talep edilen konular arasında yer alıyor.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir