enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3848
EURO
34,7861
ALTIN
2.398,64
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
21°C

OMÜ  Gözlemevinde Gökyüzü Gözlem Etkinliği

OMÜ  Gözlemevinde Gökyüzü Gözlem Etkinliği
11.01.2022
34
A+
A-

OMÜ  Gözlemevinde Gökyüzü Gözlem Etkinliği

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Prof. Dr. Güner Tural akademik danışmanlığında kurulan “Samsun Galaksi Topluluğu” ndan bir grup öğrenciyi ağırladı.

Topluluk üyeleri planetaryumu ve gözlemevini ziyaret ederek, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Merkez yönetimindeki akademisyenlerden bilgi aldı.

Güneşin batışının ardından Ay, Satürn ve Jüpiteri teleskopla gözlemleyen öğrenciler, ilk defa teleskop ile gözlem yaptıklarını belirterek daha önce sadece ders kitaplarında fotoğraf olarak görebildikleri gezegenleri ve Ayı gözlemenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Samsun Galaksi Topluluğu  akademik danışmanı Prof. Dr. Güner Tural da tarih boyunca insanlığın gökyüzüne büyük ilgisi olduğuna işaret ederek 2021 yılının Temmuz ayından itibaren Merkez bünyesinde yer alan planetaryumu, 6 bin 522 öğrencinin ziyaret ettiğini, 2022 yılında ise  öğrencilerin merak ve keşfetme duygusunu artırmayı hedefleyen etkinliklere yer vereceklerini kaydetti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir