enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2446
EURO
34,8102
ALTIN
2.418,50
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
11.01.2022
40
A+
A-

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

Çalışan Sen(Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonuna)’e bağlı Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, gazetecilerin çalışma koşulları ve şartları iyileştirilerek, özlük hakları ve sendikalaşmaları konusunda yapıcı adımlar atılmalıdır.

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında “iletişim teknolojilerindeki yeniliklerle beraber, insanlar, tüm dünyadaki gelişmelere daha hızlı ulaşabiliyor duruma gelmiş, basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Bu vesile ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ülkemizdeki yaz-kış, yağmur-çamur demeden, tüm olumsuz ve zor koşullara rağmen görevlerini yerine getirmek için var güçlerini ortaya koyan gazetecilerimize çalışmalarında kolaylıklar” diliyorum” diyen Gül, demokratik rejimlerin vazgeçilmez ve olmazsa olmaz unsurlarından bir tanesinin de gazeteciler olduğunu vurguladı. Gül, mesajında şöyle dedi: “İlkeli ve tarafsız yayın adına emek veren, toplumu bilgilendirmek için önemli bir görev üstelenen basın çalışanları, aynı zamanda kamuoyunun vicdanını temsil etmektedirler. Gazeteciler, yaptığı doğru ve tarafsız haberlerle kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Ancak ne var ki; bu kadar özverili ve başarılı çalışmalar yapmalarına karşın toplumda halen daha hak ettikleri yere gelememiş, kendileri için gerekli kolaylıklar sağlanmamış, çalışma koşulları ve şartları iyileştirilememiştir. Daha özgür ve daha cesur bir basın olmanın yolu kimseye gebe kalmadan ayakta durabilmekten geçmektedir. Bu nedenle basının özgür olması için ne gerekiyorsa yapılmalı, anayasal güvencelerine dokunulmamalı, onların özlük hakları ve sendikalaşmaları konusunda yapıcı adımlar atılmalıdır. Basını özgür olmayan bir ulus, demokrasiden de, özgürlüklerden de, insan haklarından da söz edemez. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan ‘nü kutluyorum” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir