enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2511
EURO
34,7280
ALTIN
2.398,85
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Konak’ta Sandık Yolunda Engel Yok

Konak’ta Sandık Yolunda Engel Yok
10.05.2023
3
A+
A-

Konak Belediyesi, 14 Mayıs’ta engelli seçmenlere ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Belediye, engelli seçmenleri oy kullanacakları okullara götürüp, tekrar evlerine bırakacak.

Konak Belediyesi, 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi’nin yapılacağı 14 Mayıs’ta oy kullanacak engelli seçmenlere ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Engelli seçmen evinden alınıp oy kullanacağı okula götürülecek; oyunu kullandıktan sonra tekrar evine bırakılacak.

Konaklı seçmenlerin hiçbir zorlukla karşılaşmadan oylarını kullanmalarını istediklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Hemşehrilerimizin huzur ve güven ortamı içinde, demokratik hakları olan oy verme işlemini gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu nedenle biz de yerel yönetim olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Engelli hemşehrilerimizin de 14 Mayıs’ta oy kullanacakları okullara zahmetsizce ulaşmalarını sağlamak istedik. Bu nedenle ulaşım desteği sağlıyoruz. Bu demokratik hakkın önünde hiçbir engel olamaz. Biz de bu desteğimizle yanlarında olacağız” diye konuştu.

Evden alınıp eve bırakılacak

Konak Belediyesi,  seçim günü olan 14 Mayıs’ta engelli vatandaşları evlerinden alarak belediyeye ait araçlarla oy kullanacakları sandıklara ulaştıracak. Vatandaşlar oy verme işlemi tamamlandıktan sonra aynı araçlarla evlerine tekrar nakledilecek.

Seçim günü oy verecekleri okullara belediyenin ulaşım hizmetiyle gitmek isteyen engelli vatandaşların 0 541 559 27 18 numaralı telefonu arayarak Konak Belediyesi’ne ulaşması ve kaydını yaptırması gerekiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir