enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2960
EURO
34,9966
ALTIN
2.452,87
BIST
10.157,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

 HAYATIMIZA DİKKAT EDELİM !

 HAYATIMIZA DİKKAT EDELİM !
20.01.2022
30
A+
A-

HAYATIMIZA DİKKAT EDELİM !

65 yıllık ömr-ü hayatımda çok değişik insanlar gördüm ve tanıdım. Çok farklı kişilerle tanıştım. Bunların arasında; beni derinde etkileyen birçok insan gördüm.

Nasıl beş parmağımız da birbirinden farklı ise; hayatta da her insanın huyu, özelliği ve karakteri aynı değil. Öyle ya; fizikî olarak güzeli var, çirkini var ki buna bir şey  diyemeyiz; zira  biz  insanarı yaratan Yüce Allah, her birimize değişik huylar, özellikler vermiş.

Şimdi insan olarak; bizim görevimiz, bize emanet verilen bu bedeni, bu canı iyi, güzel ve doğru işlerde kullanabimek, Hak’kın rızâsına vesile olabilmektir. Ancak; bugünün dünyasında  maalesef gördüklerimiz, yaşadıklarımız bizleri, insan ve toplum olarak çok üzüyor.,

Nasıl üzmesin ki her gün kadın cinayetleri, soygunlar, ormanların yakılması, milî değerlerimizin sorumsuzca zarara uğratılması, kavgalar, arazi tartışmaları, yaralama ve ölüme varan mal, mük, miras tartışmaları, trafik, ekonomik sorunlar, sağlıkçıların darp edlmeleri, spor sahaarnda yaşanan saldırılar ve bunun gibi daha birçok olay; insanlarda ne huzur, ne güven ne de moral, motivasyon bıraktı.

Bir de tüm dünyanın ve ülkemizi başına  musallat olan koronavirüs, kovit-19 gibi salgın olayı; insanların ölüme varan, yataklara düşüren, nefes almayı imkâsız kılan durumlara yol açıyor. Evine  ekmek götürmeye çalışan vatandaşlarımız; ne yazık ki bu ve bunun gini bir çok sebepten huzursuz, güvencesiz ve sıfır moralle ayakta kalma  mücadelesi veriyor.

Yâni; sizin anlayacağıız her işte, her olayda, her insanda  olumsuzluklar had safhada. Artık ne  cenazelere gidebiliyoruz ne de düğünlere. Gitsek bile o eski güven ortamı,  eski neşe ve huzur yok olmuş gibi. Kendimizi sağ-salim evimize atabilir, çoluk çocuğumuzla akşamları evimizde bir arada olabilirsek ne  mutlu bize.

Biz biz olalım; kendi huzurumuzu kendimiz bozmayalım. Birbirimizin kymetini bilelim. Onun bnun dedikdusunu yapmadan, bize yakışan  hal ve hareketlerimize dikkat edelim. İşte dünyaya geldik, gidiyoruz. Aşık Veysel’n o türküsündeki gibi; ” iki kapıı bir handa, gidiyoruz gündüz gece ” misâli dünyaya gelip gidiyoruz.

Sağlığmızın kıymetini iyi bilelim, birbirimize zarar vermeyelim. Onu bunu çekiştirip durmayalım. Değerlerimize sahip çıkaım. Çocuklarımıza dikkat edelim. Toplu ortamlarda mutlaka maskemizi takalım, mesafeyi koruyalım.

Ne  var ki; özellikle tramvay, minibüs, dolmuş ve otobüs gibi toplu  taşıma araçlarında dikatli olalım. Zirâ; korona ileti boş durmuyor ve dünyadaki olaylar sağlığımızı ve insan hayatını ciddî derecede tehdit etmeye devam ediyor.

Yüce Allah; yar ve yardımcımız olsun. Her bir gününüz; bugünlerden çok daha  iyi, güzel, huzurlu, sağlıklı ve bereketli olsun.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir