enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5697
EURO
34,9942
ALTIN
2.451,49
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Çok Bulutlu
18°C

6’LI MASADA TEK BAŞBAKAN ‘AHMET DAVUTOĞLU’DUR

6’LI MASADA TEK BAŞBAKAN ‘AHMET DAVUTOĞLU’DUR
23.03.2022
38
A+
A-

6’LI MASADA TEK BAŞBAKANGelecek Partisi Samsun 7Gelecek Partisi Samsun 4Gelecek Partisi Samsun 3Gelecek Partisi Samsun 9
‘AHMET DAVUTOĞLU’DUR

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci, Samsun’dan Türkiye’nin gündemine oturacak açıklama ve öngörüde bulundu. “6’lı masada Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?’ sorusunun yanıtının basit olduğunu söyleyen Temurci, “O masada bu ülkede ‘Başbakanlık’ yapmış Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu oturuyor” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun talimatlarıyla vatandaşın ve esnafların başta ekonomi olmak üzere her türlü sorun ve taleplerini dinlemek, il ve ilçe örgütleriyle bir araya gelerek kentlerin sorunlarını masaya yatırmak ve istişare kültürüyle çözüm önerilerini sunmak amacıyla düzenlenen toplantıların bir diğer adresi Samsun oldu.

Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Dr. Selim Temurci, Samsun teşkilatı üyeleri ve kentte yayın yapan yazılı ve görsel medyanın temsilcileri katıldı.

‘GÜÇLÜ TEŞKİLAT’ OLUŞTURDUK
Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, çetin ve zorlu bir yola girdiklerinin farkında olduklarını ancak ‘en nitelikli ve en dinamik’ teşkilata sahip olduklarını belirterek, “Hem sosyal hem siyasal iklimin baskı altında olduğu bir süreçte cesur ve kararlı arkadaşlarımızla sabırlı bir yola girdik. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ‘mahallelerinizden çıkın, bütün bir topluma konuşun’ diyerek, bizleri cesaretlendirdi. Bugün hep beraber ‘güçlü teşkilat’ oluşturduk” dedi.

CESUR ARKADAŞLARA SAHİBİZ
Mustafa Yeşilyurt, “Samsun’da farklı siyasi görüşleri, farklı meslek gruplarını bir araya getirdik ve oldukça enerji dolu yönetimlerle tüm ilçelerimizi dolaşarak, vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Ülkenin başta ekonomi olmak üzere ‘kötü gidişatına dur’ diyecek, cesur arkadaşlara sahibiz. Korku atmosferini, sosyal ve siyasal baskı iklimini değiştirmek için yollara düştük. Diyalog kurarak, sivil toplum örgütleriyle temas ederek, doğru ve hedef yürüyen ‘iletişim alanı’ oluşturduk” ifadelerini kullandı.

AMAÇLARI KİMLİKSİZ BİR SAMSUN YARATMAK
“Samsun; neredeyse kimliksiz bir şehre dönüşmek üzeredir” diyen Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, sözlerine şu şekilde devam etti; “Samsun birçok alanda farklı potansiyellere sahip. Gerek lojistik gerek tarımsal gerek sanayi alanında ve gerekse yaşam kenti olması açısından birçok kimliğe sahip olabilecek potansiyeli olmasına rağmen bugün Samsun’u kimliksizleştirmeye doğru götürüyorlar. Hiçbir anlamda Samsun ‘şu alanda başarılıdır’, ‘şu alanda çok iyidir’ ve ‘Türkiye’de bir sıradadır’ diyemiyoruz. Bunun sebebi liyakatsiz yönetimlerden kaynaklanmaktadır. Şehrin sorunlarını bilmeyen, şehrin sorunlarını tahlil edemeyen, niteliğe, bilgi ve donanımına sahip olmayan halktan kopuk, iletişim kurmaktan aciz yöneticilerin beceriksizliklerinden kaynaklanmaktadır. Bizler Gelecek Partisi olarak tüm sorunlara çözüm bulacak enerjiye sahibiz. Önümüzdeki ilk genel ve yerel seçimlerde Samsun’da Gelecek Partisi olarak, hedeflerimiz var. Samsun’u en doğru şekilde, sorunların çözümü için ortak akıl ve istişare kültürüyle yönetebilecek kadrolarla karşınızda olacağız.”

‘KEŞKE 3 YIL ÖNCESİNDE KALSAYDIK’
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Dr. Selim Temurci ise, “Samsun asil bir şehirdir. 1919’da Milli Mücadele Samsun’dan başlamamış olsaydı, meşale yanmasaydı biz belki bu toplantıyı yapmış olmayacaktık” dedi. Temurci, “3 yıl önceki atmosfer ile şu anki Türkiye atmosferini karşılaştırdığımızda ‘keşke 3 yıl öncesinde kalsaydık’ diyoruz. Bu ülkede demokrasi ve hukuk varolsaydı. Özgürlükler var olsaydı daha güçlü bir ekonomiye sahip olup, daha mürebbe bir ülkeye sahip olsaydık” ifadelerini kullandı.

‘ELİM KIRILSAYDI DA OY VERMESEYDİM’
Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı Temurci, şöyle konuştu; “Her hafta bir ilimizde oluyoruz, sokağa inip vatandaşa selam veriyoruz, ‘işler nasıl?’ diye soruyoruz. Dertlerini dinliyoruz. Samsun’da esnafımızı ziyaret ettik, dert dinledik. AK Parti’de kurucuydum, ‘elim kırılsaydı da oy vermeseydim’ diyenler var. Kime gidersek gidelim fırınından bakkalına seyyar satıcısından dolmuşçusuna; bizi ‘gizli odaya’ alıp, ‘Başkan görüyorsunuz işim gücüm var, bunlardan korkuyorum’ diyen insanlar var. ‘Artık yandım Allah’ diye caddelerde sokaklarda boyunlarımıza sarılarak, ‘size haksızlık ettik’ ama ‘bu yolda yürüyün, sizi destekliyoruz’ diye söylüyorlar.”

‘KİMSENİN DÜŞMANI DEĞİLİZ DOSTÇA SÖYLÜYORUZ’
Selim Temurci, “Bu ülkede her daim krizler oldu. Bu ülkede demokrasi krizleri yaşandı. Darbeler gördük her şeyi yaşadık ama bir toplum hiçbir zaman bu kadar emeği, işi, aşı ile bu ülkeyi yönetenler tarafından hor tutulmadı. Bu toprakların çocukları, bu toprakları yönetenlerden korkuyorsa Ankara’dakilerin kendilerine çekidüzen vermesi gerekir. Biz kimsenin düşmanı değiliz, dostça söylüyoruz. Milleti bu hale düşürenler; ‘ara sokağa inin, korumasız, gösterişsiz, kibirsiz sokağa inin. millet ile ‘hemhal olun.’ ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİNİN KUR MALİYETİ KARŞILANMAK ZORUNDADIR
“Çiftçi; şu kadar dönüm arazim var ama ekemiyorum diyor” sözleriyle üreticinin sorunlarını konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temurci, “Çarşamba ve Bafra Ovası sadece Karadeniz’i değil, Türkiye’yi besleyecek tarımsal alanlara sahip. ‘Yumurtasız pide 6 TL, nasıl olacak bu iş’ diye fırıncı esnafa sorunca çıkarken kulağıma dedi ki; ‘pide erken bayatlıyormuş, ekmek alsınlar.’ Bunu fırıncı söylüyor. Şu anda bu millet aşıyla imtihan oluyor. Bugün tarım ile uğraşan insanlar gübrede, yemde ilaçta, mazotta yüzde 400’e varan bir maliyet artışı ile karşı karşıya. Bizim çiftçimiz neden destek alamıyor? 2022 bütçesinde çiftçiye yaklaşık 29 milyar TL tarımsal destek açıklandı. Peki ekildiğinde biçildiğinde tarım ile uğraşan arkadaşlar hemen ödeniyor mu hayır. Eğer bu ülkede kamu özel işbirliği projelerinde devlet Türk lirası ile değil dolarla 3-5 müteahhide garanti olabiliyorsa, kur farkını ödeyebiliyorsa, kur farkı meselesi şu an çiftçinin üzerinde de var ve bugün tarımda çiftçinin maliyetlerinin yüzde 50’si hükümet tarafından karşılanmak zorundadır” diye konuştu.

VATANDAŞINA İBAN GÖNDEREN TEK ÜLKEYİZ
Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı Dr. Selim Temurci, sözlerine şöyle devam etti; “Yerel medya ve sosyal medya Gelecek Partisi’nin medyasıdır. Bizim sesimizi yerel medya duyuruyor. Ulusal medya bize yer vermiyor. Gelecek Partisi varsa, kurulma nedeni şudur; milletimizin refahı ve mutluluğu yüzünü güldürmektir. 24 milyon insanın icra dosyası var bu ülkede. Samsun’da bu rakam 400 bin. Dünya ülkeleri üzerinde kendi vatandaşına IBAN gönderen tek ülkeye biziz. Her şehrin bir azınlığı var ve o azınlık o toplumu korkutarak, hayatlarını devam ettiriyor. Büyük zenginlikler oluşuyor her şehirlerde ama o zenginlikler belli insanların ellerinde birikiyor.”

‘ÇINAR’I HER KENTTE DALGALANDIRACAĞIZ’
“Türkiye’nin genelinde partimizin logosu ‘Çınar’ı her bir kentinde dalgalandıracağız ve vatandaşımıza şöyle bir taahütte bulunacağız” diye sözlerine devam eden Dr. Selim Temurci, “Hırsıza arsıza oy verme. Seni soyana asla oy verme. Kendi haramlarını meşrulaştıranların asla yanında durma. Kadın cinayetleri konusunda elini dahi kıpırdatmayan, anlaşmayı bozan insanların asla yanında durma. Gençler umudunu kesmiş bu ülkeyi terk etmek istiyorlar. Gençler; sizi bu hale düşürenlerin yanında asla durma. Böyle bir Türkiye’yi hak etmiyoruz. Türkiye; aynen 1919’da olduğu gibi ‘Kuvay-i Milliye Ruhu’ ile yeniden 84 milyon olarak ayağa kalkmalı, kardeşliğimizi tehdit edip, bizleri kutuplaştırmak isteyenlere inat kucaklaşmalı. Yeni bir Türkiye inşa etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

BİZİM CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ GENEL BAŞKANIMIZ DAVUTOĞLU’DUR
Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci, sözlerinde şu ifadeleri dikkat çekti; “6’lı masayı dağıtmak istiyorlar. Başaramayacaksınız. Bizler Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi’nin temellerini atıyoruz. O masa Türkiye’nin geleceği. İttifak konusunda herhangi bir ittifaka bağlı değiliz. Seçim zamanı geldiğinde tarafımız belli olacaktır. Belki de yeni bir ittifak oluşabilir. CHP ya da İYİ Parti listelerinden seçimlere girmeyi düşünmüyoruz. Biz Gelecek Partisi’nin kadrolarına güveniyoruz. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’dur. Biz açıklıyoruz. Şunu net bir şekilde belirtmek isterim. 6’lı masada ‘Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?’ diye tartışılıyor. Cevabı net. O masada bu ülkede ‘Başbakanlık’ yapmış Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu oturuyor. Ancak diğer fikirlere de açığız, tartışabiliriz. Biz, tek adayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkılması konusunda fikir beyan ediyoruz. Anketlerde yüzde 8,5’ün üstünde Gelecek Partisi gözüküyor. Ancak yüzde 25 kararsızlar, yüzde 10’luk ülkücü tarafı var. Kararsızlar AK Parti seçmeni.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir