enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

KAZANAN SAMSUN OLSUN….

KAZANAN SAMSUN OLSUN….
23.02.2024
6
A+
A-

KAZANAN SAMSUN OLSUN….31 Mart 2024  Pazar günü  yapılacak Yerel seçimler de Aday gösterilen veya gösterilmeyen (bağımsız) adaylara oy verme eğilimimiz nasıl olacaktır.

2024 yerel seçimlerine günler kala partilerde adaylar la birlikte meclis üyeleri netleşti ve sahne almaya başladılar.

Peki, belediye başkanı ve meclis üyesi seçerken nelere dikkat edilmeli?

Halka hizmetçi olması gereken belediye başkanı, gerek kişisel gerekse sosyal anlamda ne tür özelliklere sahip olmalı?

En önemlisi de SAMSUN halkı nasıl bir belediye başkanı profili hayal ediyor?

Belediye başkanlığı görevini yürütecek kişinin pek çok özelliklere sahip olması gerekiyor. Hizmetine talip olduğu kentin, sosyal, ekonomi, tarih,turizm, kültürel ve yatırım  özelliklerini çok iyi bilmeli, izlenecek yol  edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalı.

Her şeyden önce seçilecek olan belediye başkanının o kentin insanı olması gerekir. Belediye başkanı seçilecek aday halkın tanıdığı liyakatlı, deneyimli,vicdanlı hak hukuk konusunda asla ama asla taviz vermemeli seçildiği andan itibaren partisinin değil seçilmiş olduğu bölgenin Belediye Başkanı olduğunu unutmamalı

Seçileceği kenti iyi bilmeli hatta o kentte yetişmeli. O kenti karış karış bilmeli hatta o kentin sokaklarında anılar biriktirmiş olmalı. Bir yerin sorunlarını en iyi bilen ve çözümlerini de bilen  oranın insanıdır bölgeyi bilmeyen veya yeni tanıyan bir Belediye Başkanı vatandaşa  ne kadar faydalı olur?

Bunun yanında yine Belediye başkanı olacak kişi  kucaklayıcı saygılı sevecen ve babacan olmalıdır.
Burada bunlardan daha önemli olan ve olmazsa olmaz özelliği ise  Dürüstlük, Belediye malına sahip çıkması ve Allah’tan korkmasıdır.
.
Belediye Başkanı seçeceğiniz kişi hak hukuk noktasında çok hassas davranmalı. Belediye başkanı seçildiğinde kenti Hz Ömer’in adaleti ile hükmetmeli ve kentte yapılması gerekip de yapılmayan her işten kendisini sorumlu tutmalıdır.

Çünkü belediye hizmetleri, doğumdan önce başlar ve ölümden sonraya kadar da devam eder.

Vatandaş ayrışmadan ayrılmadan gerçek anlamda bir adalet ve hizmet görmek istiyorsan kimi seçtiğine çok dikkat etmelisin.
Kaybeden hiç kimse olmasın, kazanan SAMSUN olsun bu seçimlerde siyasi ideolojiden çok, kente ve kent yaşayanına kim hizmet edebilecekse, kim teminat olarak yaptıklarını gösterebilecekse, kendi çevresi yerine en ücra köşede doğan yeni bir bebek ile son nefesini bu memlekette veren vatandaşı düşünebilecekse, bahaneler değil, hizmet üretebilecekse, insanlığı ve adaleti ile adını yıllarca bu memleketin topraklarına altın harflerle yazdırabilecekse İŞTE BELEDİYE BAŞKANI O OLMALIDIR…

31 Mart’ta gelecek yeni nesillere nasıl bir SAMSUN bırakmak  istiyorsan, şehri kime emanet edeceğini biliyorsun demektir.
.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir