enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2091
EURO
34,8541
ALTIN
2.412,39
BIST
10.792,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
20°C
Samsun
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
20°C

CK Enerji, müşteri odaklı dijital dönüşüm ile sektörde fark yaratıyor

Türkiye’nin üç bölgesinde 8,4 milyondan fazla müşterisi bulunan CK Enerji, müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak ve en iyi deneyimi sunmak için geliştirdiği dijital dönüşüm projeleriyle dikkat çekiyor.

CK Enerji, müşteri odaklı dijital dönüşüm ile sektörde fark yaratıyor
13.05.2024
70
A+
A-

CK Enerji; Akıllı SMS Bilgilendirme Sistemi, Müşteri Deneyimi Sistemi, Dijital Fatura, QR Müşteri Memnuniyeti Anketi, CK Look Performans Sistemi ve Talep & Başvuru SMS Sistemi gibi uygulamaları ile müşterilerine yenilikçi çözümler sunuyor.

Müşteri memnuniyetini temel alan bir yaklaşımla; kolay erişilebilen, kaliteli, ayrıcalıklı ve uçtan uca bir hizmet deneyimi sunma ve geliştirmeyi kendine misyon edinen CK Enerji, elektrik tüketicilerinin hayatını kolaylaştıran dijital adımlar ile sektörde fark yaratıyor. CK Enerji, Dijital faturadan Müşteri Deneyim Sistemi’ne, Akıllı SMS’ten CK Look Performans’a kadar pek çok dijital uygulaması ile müşterilerine yenilikçi çözümler sunuyor. 

Hayata geçirdikleri yenilikçi uygulamaların odağında müşteri deneyimi, dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin olduğunu ifade eden CK Enerji Regülasyon Stratejileri ve Müşteri İletişimi Grup Direktörü Fidan Öztürk, “Türkiye’nin üç bölgesinde, 7 ilde 8,4 milyon elektrik tüketicisine hizmet veren CK Enerji olarak, dijital dönüşüme büyük önem veriyor müşterilerimizin beklentileri ve talepleri doğrultusunda süreçlerimizi dijitalleştiriyoruz.  Dijital varlıklarımızı güçlendirmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek için süreçlerimizi yeniden tasarladık. Müşterilerimizle temas ettiğimiz noktaların belirlenen kriterler doğrultusunda ölçümlenmesi, performanslarının izlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yardımcı olan CK Look sistemimiz, birimlerimizin iyileştirme alanlarını belirlemek için kullanılıyor. Yapılan değerlendirmeler neticesinde müşteri deneyimini en üst seviyede tutmaya yönelik aksiyonlar alıyoruz.   Yine, müşterilerimize daha kullanıcı dostu, hızlı ve erişilebilir bir online deneyim sunma hedefi ile web sitelerimizi yeniledik. Web sitemiz üzerinden müşterilerimiz güncel bilgilere ulaşabiliyor, taleplerini fiziksel noktalara gitmeden kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde iletebiliyor.” dedi.

CK ENERJİ’NİN HAYATA GEÇİRDİĞİ DİJİTAL PROJELER NELER?

Enerji sektörünün büyük bir dönüşümden geçtiğine işaret eden Öztürk, sektörün öncü şirketi olarak dijital dönüşüm alanında attıkları adımları şöyle sıraladı:

  • AKILLI SMS: Enerji sektöründe anlık durumlara karşı tüketicileri daha iyi bilgilendirmek ve müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla “Akıllı SMS Projesi”ni başlattık. Bu proje kapsamında, etkilenen tüketicilere haber verebilmek için Akıllı SMS Sistemi üzerinden anlık bilgilendirmeler yapıyoruz. Proje, hızlı ve doğru bilgilendirme sağlayarak müşteri deneyimine önemli katkılar sunuyor.
  • DİJİTAL FATURA: Yaşadığımız küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeni ile Sürdürülebilirlik konusu Dünyada tüm sektörlerin önem verdiği bir konu haline geldi. Şirketler, operasyonlarında çevresel etkileri azaltmak ve daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunmak için dijital çözümleri tercih ediyor. Bu kapsamda CK Enerji olarak biz de sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmak hedefi ile tüm perakende şirketlerimizde dijital faturaya geçiş yaparak çevreci bir yaklaşımı benimsedik. Dijital fatura ile kâğıt tüketimini azaltarak doğayı koruma konusunda önemli bir adım atıyoruz. Aynı zamanda, süreçlerde hız ve verimlilik sağlayarak hem işletmeler hem de müşterilerimiz için avantajlı bir seçenek sunuyoruz. Bu sayede hem zamandan kazanıyor hem de doğayı korumaya katkıda bulunuyorlar. 
  • QR MÜŞTERİ MEMNUNİYET ANKETİ: Dijital dönüşüm çağında, müşterilerden ve katılımcılardan anında geri bildirim almanın önemi her zamankinden daha büyük. Müşteri memnuniyetini hedefleyen QR Anket Projesi, bu ihtiyaca inovatif ve etkili bir çözüm getiriyor. Projenin temel özelliği, katılımcıların akıllı telefonlarını kullanarak anında geri bildirim verebilmeleri için QR kodları kullanması. Katılımcılar hizmetlerin değerlendirmesini bu kodlar aracılığıyla kolayca iletebiliyor. Bu sayede, anketlerin basitliği ve erişilebilirliği artarken, değerli iç görüler elde edilebiliyoruz. Şimdiye kadar 80 bin müşteri, QR anketlerimizi doldurarak bize geri bildirimlerini iletti.
  • MÜŞTERİ DENEYİMİ SİSTEMİ: Sistem, müşteri geri bildirimlerini toplama, çoklu iletişim kanalları, veri analizi, yapay zeka tabanlı çözümler ve müşteri hizmetlerinin kalitesi gibi unsurları içeriyor. Müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerine daha iyi hizmet vermek için müşteri yolculuğu haritalandırmasına kadar tüm ekosistemi takip edip müşterilerimize daha iyi bir deneyim yaratmayı hedefliyoruz.
  • TALEP VE BAŞVURU SMS SİSTEMİ: Müşterilerimizin talep ve başvurularının her aşamasında anlık bilgilendirme almasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle, SMS sistemi kullanarak hızlı ve pratik bir iletişim yöntemi sunduk. Kullanıcılar, başvurularının durumunu anlık olarak takip edebilecekleri bilgilendirme SMS’leri alıyorlar. Bu sayede, hızlı ve etkili dönüşlerle müşteri memnuniyetini artırarak hizmet kalitemizi yükseltiyoruz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir