enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5180
EURO
34,8973
ALTIN
2.454,80
BIST
9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C

“Geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz”

“Geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz”
09.05.2022
40
A+
A-

BAŞKAN DEMİRTAŞ,GETİR ATIĞI AL HARÇLIĞI UYGULAMASI İLE SIFIR ATIK’A FARKLI BİR BOYUT KAZANDIRIYORUZ

EKONOMİYE CAN VEREN 40’INCI AYPİKUT KALKANCA MAHALLESİ’NDE KULLANIMDA

4500 KG ATIK YAĞ, İKİBİN ATIK PİL EKONOMİYE DÖNDÜ

Hem çevrenin hem de ekonominin kazanması amacıyla 2018 yılında atık yağ  ve pil toplama çalışmalarına başlayan İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü bu kapsamdaki faaliyetleri daha da geliştirerek 40’ıncı AYPİKUT’u Kalkanca Mahallesi’nde kullanıma sundu.

İlk montajı, Samsun İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi Uğur Mumcu Parkı’nda başlatılan uygulama ilkadım ilçesinde kırk noktada ekonomiye katkı sağlıyor. Günümüz kullanım şartlarına göre yenilenen ve modernize edilen AYPİKUT’lar,15 günde bir kontrol edilerek toplanan atık pil ve yağlar yetkili firmalara teslim ediliyor.

Bsk 3

2022 yılında AYPİKUT’lar tarafından toplanan 4500 Kg bitkisel Atık Yağı motorinli motorlarda üretilebilen bir yakıt olan “biyodizele” çevrimi gerçekleştiğini söyleyen İlkadıım Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşegül Akça,”2000 Atık pili (TAP) Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine teslim edilerek bertarafını sağladık. Bu makineler sayesinde atık olarak nitelendirilen ürünler geri dönüşüme kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu sayede halkımıza geri dönüşüm alışkanlığını kazandırarak, çevre kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Getir Atığı Al Harçlığı” İlkadım’da hayata geçiyor”

Geri dönüşümle Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yenilikçi ve çevre dostu belediyecilik anlayışıyla gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın şimdiki nesli bilinçlendirerek olacağı bilinciyle pandemi sürecinin sona ermesiyle birlikte okullarımızda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz geri dönüşümle ilgili eğitimler vermeyi başladık. Bunun yanı sıra geri dönüşüm alanında “Getir Atığı Al Harçlığı” projesi ile gençlerimizi ve okul çağındaki öğrencilerimizi bu proje ortak etmek istiyoruz. Bu uygulama ile “Sıfır Atık’a” farklı bir boyut kazandıracağız. Bu proje sayesinde genç neslimizin çevreye duyarlı olmasına katkı sağlarken; bu sayede gelecek nesillere de daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Atık yağların ve atık pillerin toplanmasına imkan sağlayan AYPİKUT’lar geri dönüşümle birlikte tabiatın kirlenmesine engel olunduğu gibi aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor. Bu vesile projemize destek veren İlkadım’lı vatandaşlarımıza geri dönüşüme olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir