enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4443
EURO
34,7476
ALTIN
2.435,09
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Atakum Belediyesi’nden robotik kodlama kursu

Atakum Belediyesi’nden robotik kodlama kursu
05.07.2022
35
A+
A-

Atakum Belediyesi’nden

robotik kodlama kursu

 

Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde teknoloji meraklıları için açılan robotik kodlama kursunda eğitimler başladı. Kayıtların devam ettiği kurs kapsamında ilk ve ortaokul ile birlikte lise ve üzeri düzeylerde oluşturulan üç ayrı gruba VEX Robotics ekipmanları ile robotik kodlama eğitimleri veriliyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci öncülüğünde görkemli bir törenle hizmete açılan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. Merkezde Atakum Belediyesi Bilişim ve Eğitim Merkezi’nin (ATABEM) birçok branşta devam eden mesleki ve teknik eğitim kurslarının yanı sıra robotik kodlama kursu kapsamında da eğitimlere başlandı. Kayıtları devam ettiği kurs kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üzeri kategorilerde oluşturulan üç ayrı gruba VEX Robotics ekipmanları ile robotik kodlama eğitimi veriliyor. Ayrıca yeni açılan kurslar da Atakum Belediyesi tarafından kursiyerlere mesajla bildiriliyor. 

 ULUSLARASI YARIŞMALARA

 KATILMA FIRSATI

Kurslar hafta içleri pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri hafta sonları ise cumartesi ve pazar günleri veriliyor. Eğitimlerin birinci aşamasında öğrencilerin robotun görsel tasarımını yapabilmeleri, ikinci aşamasında tasarımı modellemeleri, üçüncü aşamasında ise modelledikleri robotu programlayarak projeyi gerçekleştirmeleri hedefleniyor. Uzmanlar eşliğinde verilen eğitimler sonunda modül ve sertifika sınavlarında başarılı olan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar. Katılımcılar, alınan eğitimler sonrası robotik sistemleri tanıma ve tasarlama konularında önemli bilgilere sahip olacak. Eğitim sürecinde kursiyerlerin başarılarına göre; oluşturulacak robotik takımlar önce ulusal ardından da uluslararası turnuvalara katılma fırsatı yakalayacak.  

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir