enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
21°C

VAR NİÇİN VAR, NİÇİN YOK !

VAR NİÇİN VAR, NİÇİN YOK !
01.09.2022
26
A+
A-

VAR NİÇİN VAR, NİÇİN YOK !

Süper Lig’de devrede olan VAR uygulaması, 2022/ 2023 Sezonu’nda 1. Lig maçlarında da  uygulanmaya başlandı. Geçen haftaki 1. Lig maçlarının yaklaşık çoğunu izledim tv’den.

Ne yazık ki; bu maçların birçok tartışmaya açık pozisyonlarını VAR incelemek için, izlemeleri için hakemleri ya davet etmedi ya da davet aldıkları halde hakemler VAR’a gitmeyip bildiklerini okudumaya devam etiler !

Bu esnâda, güme giden bazı maçlar oldu skor yönünden. Bu maçlar arasnda; şüphesiz ki en çok tartışmaya açık, tam bir VAR’lık maç vardı ve  o maç da Erzurum BB. ile Yılport Samsunspor maçı idi.

Eren Tozlu, kendi ayağının boşa çıkmasıyla sendeleyip yere düşünce hakem yanılgı mıdır, kasıt mdr bilemem de hemen penaltıya hükmetti. Bu karar; günlerce tartışılıyor, Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım; bu görüntüleri Futbol Federasyonu’na gönderdi inelenmesi için.

Ayrıca ünlü futbol yorumcuları da televizyonların spor programlarında  bu penaltı kararını tartıştı. Böyle uyduruk bir penaltı kararı görmediklerini dile getirdiler.

Peki; hakem niçin VAR’a gitmedi veya VAR niçin hakemi bu pozisyon için VAR’a çağırmadı ? Gerçekten Yılport Samsuspor’un 2 puanı güme  gitti ! Oysa alınacak bir 3 puanla; Samsunspor belki de geçen haftanın lideri olacaktı ama 6. sıraya kadar geriledi.

VAR niçin var, niçin yok ? Madem uygulanmayacak, niçin kuru kalabalık ediyorsunuz. Bu maçı taraflı- tarafsz binlerce insan izledi ve haksız yere  verilen penaltıyı eleştirdi, eleştirmeye de  hâlen devam ediyorar.

Bir şehrin, bir takımın kaderiyle; kimsenin oynama hakkı yoktur. Çıkarsın sahaya; adam gibi oynarsın, yenersin veya yenilirsin fakat kafalarda soru işaretleri bırakmak, futbolun centimenlik ve fair- play konusuna gölge düşürür.

Yılport Samsunspor’un elde ettiği 5 puan liderle aralarında  pek fazla bir fark sayılmaz; zirâ lig daha yeni başladı ve birçok takım da ilerleyen hafalarda sürpriz sonuçlar alabilir ancak Bayram bey  hocamızın takımı daha çok oyuna hâkim kılacak ağılığını koyması, daha güzel ve ekip futboluna uyum sağlaması yönünde çalışmaları olmalı.

Ahmet Sagat gibi golcü bir futbolcuyu 90 dakika oyundan uzak tutmak, doğrusu şampiyonluk iddiasıyla yola çıkan bu güzide takıma  ve  şehire hiç de yakışmad !

Hasan Kılıç da bir başka futbolcu da penaltı kaçırabilir ve ne kaçıran vatan haini olur ne de  penaltıyı atan millî kahraman olur!

Ancak; bir teknik adamın; penaltıları takımda  kimlerin atacağı konusunda terddütler değil, önceden belirlenen isimler devreye girmelidir. Lig uzun bir maratondur fakat sahamızda olsun deplasmanda olsun; vereceğimiz her bir puan, ilere bize ağır ve ödenmesi zor, imkânsız bir bedel olarak geri dönebilir!

Bu günden tezi yok; yönetim, futbolcu ve taraftarlar, takımlarına daha çok sahip çıkmalıdır. 5 Eylül Pazartesi günkü Manisaspor maçında da puan veya puanlar kaybedersek; işte o zaman bizim için tehlike çanları çalabilir!

Hadi Samsun takımına sadece  iyi değil, kötü ve zor gününde de sahip çık, şehri de şimdiden Yılport Samsunspor bayraklarıyla süsleyip güzelleştirin, teşvik edin.

Sayılarımla.

Oktay ZERRİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir