enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C

EÜ’de “İleri Yaşta Egzersiz ve Spor Sempozyumu” düzenlendi

Etkinliğin açılışında konuşan EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sertöz; “3. Yaş Üniversitesi’nin toplum sağlığına yönelik düzenlediği her etkinlik gibi bu sempozyumun da sağlıklı yaşam için önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum.

EÜ’de “İleri Yaşta Egzersiz ve Spor Sempozyumu” düzenlendi
23.05.2024
69
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi, EÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Ege 3. Yaş Üniversitesi işbirliğiyle “İleri Yaşta Egzersiz ve Spor Sempozyumu” düzenlendi. EÜ Eğitim Fakültesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen sempozyuma EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, EÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve 3. Yaş Üniversitesi Program Koordinatörü Prof. Dr. Sevnaz Şahin, EÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aliye Mandıracıoğlu, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Tosun Taşar, akademisyenler ve 3. Yaş Üniversitesi öğrenci ve yakınları katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sertöz; “3. Yaş Üniversitesi’nin toplum sağlığına yönelik düzenlediği her etkinlik gibi bu sempozyumun da sağlıklı yaşam için önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, 3. Yaş Üniversitesi’nin tüm etkinliklerine destek vermekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Spor sadece bedensel değil, bireye zihinsel bir dinamizm katan bir aktivite. Bu anlamda, sağlıklı yaşlanmada spor ve egzersizin öneminin konuşulacağı bu çok değerli sempozyuma emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 “Sağlıklı yaşam bir tercihtir”

Prof. Dr. Sevnaz Şahin,  “Hepimiz uzun yaşamak ve hiç yaşlanmamak isteriz. Sağlıklı yaşam bir yaşam tarzı, bir yaşam tercihi. Kendimize verdiğimiz değer, kendimize gösterdiğimiz özen aslında. Bedenimize kulak vermek, ne istediğini duyup, saygı göstermek aslında. Kısacası, sağlıklı yaşlanmak ve bedenimizi korumanın sorumluluğu bizlere ait. Şimdi bu sorumluluğu alıp, bir şeyler yapma zamanı. Bu anlamda yapabileceğimiz en güzel şey spor. İşte bugün bu nedenle buradayız. Spor sadece bedeni değil, ruhu da besler, enerji verir, mutlu eder, spor yalnızlığa iyi gelir, hastalıklardan korur, var olan hastalıkların tedavisine destek olur. O halde şimdi sağlıklı yaşamı tercih etme zamanı. Umarım bu sempozyum, sağlıklı yaşlanma konusunda zihinlerinizde farklı ışıkların yanmasına vesile olur” diye konuştu. 

Tüm gün süren ve 3 panel oturumu ile gerçekleştirilen sempozyumda; Doç. Dr. Pınar Tosun Taşar; “İleri Yaşta Sporcu Beslenmesi”, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Uzman Dr. Mürsel Karadavut; “Sağlıklı Yaşlanma”, EÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Kılavuz; “Yaşlılıkta Kas ve İskele Sistemi”, EÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ece Çınar; “Egzersizin Bilişsel Fonksiyonlara Etkisi”, EÜ Tıp Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Bakırhan; “Denge Egzersizleri”, EÜ Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengizhan Özgürbüz; ”İleri Yaşta Neden Egzersiz Yapalım?”, EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emine Kutlay; “İleri Yaşta Uygulanabilecek Egzersizler”, 3. Yaş Üniversitesi performansında Gül Çam; “Ritim ve Hareket” konularında katılımcılara bilgi verdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir