enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4954
EURO
34,7211
ALTIN
2.408,97
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

CHP Milletvekili Adayı Op. Dr. Murat Çan: Samsunspor Türkiye’nin Shaktar Donetsk’i Olabilir

CHP Milletvekili Adayı Op. Dr. Murat Çan:  Samsunspor Türkiye’nin Shaktar Donetsk’i Olabilir
24.04.2023
7
A+
A-

WhatsApp Image 2023 04 23 at 16.25.51 1 WhatsApp Image 2023 04 23 at 16.25.51 1 1WhatsApp Image 2023 04 23 at 16.25.51

Samsunspor’un şampiyonluk maçını izleyen CHP Milletvekili Adayı Op. Dr. Murat Çan iddialı konuştu: Artık hedefimiz Şampiyonlar Ligi olmalı.

 

Samsunspor’un Keçiörengücü ile yaptığı şampiyonluk maçını izleyen ve kutlamalara katılan CHP Milletvekili Adayı Op. Dr. Murat Çan, Samsunspor’un hedefinin artık Şampiyonlar Ligi olması gerektiğini belirtti.

Op. Dr. Murat Çan şu ifadeleri kullandı:

“Samsunspor sadece bir kulüp olarak değil, camia olarak da Türk sporunun önemli bir dinamiğini oluşturuyor. Yaşar Doğu’dan bugüne bir geleneği temsil ediyor. Bugün şampiyon olmamız bir son değil sadece bir başlangıçtır. Türk gençliğinin, Samsun gençliğinin bütün engellemelere karşı verdiği onurlu mücadelenin, Atatürklü armanın zaferidir. Tüm Samsun’a kutlu olsun.

Samsunspor, sadece bir kentin değil; bütün Türkiye’deki gençlerin, kadınların ve yok sayılan kesimlerin simgesidir. Hangi engellemelerle karşılaştığımızı bütün Türkiye biliyor. Yönetimin nasıl bir mücadele ile bugünlere geldiğini de biliyoruz. Bu şampiyonluk kolay gelmedi. Bu şampiyonluk bu yıl kazanılmadı. Yıllar süren bir mücadelenin sonucudur. Bu zafer; aynı zamanda Mete Adanır’ların, Emin Kar’ların, Muzafferler’in, Nurilerin ve Asımların zaferidir.”

Türkiye’nin Shaktar’ı Olabiliriz

“Artık farklı bir yol önümüzde duruyor. Yeni bir vizyona ihtiyacımız var. Samsunspor, Türkiye’nin Shaktar Dontsk’i olabilir. Neden Shaktar’ı örnek veriyorum: Donetks kenti Samsun’un tam karşısında ve kuş uçuşu 400 kilometre uzaklıkta. İstanbul bile bize daha uzak. Shaktar, doğru planlama, doğru bir mali disiplin ile önce UEFA şampiyonu oldu, sonraki yıllarda Şampiyonlar Ligi’nin gediklisi haline geldi. Biz de Türkiye’nin Shaktar’ı olabilir. İstanbul ve Trabzon’un Türk futbolundaki egemenliğine karşı Şampiyonlar Ligi takımlarını her sene Samsun’a getirebilir; bir spor, kültür ve turizm cazibesi yaratabiliriz.”

Barcelona Örneği

“1992 Barcelona olimpiyatlarından sonra Barcelona takımının ve kentin nasıl bütünleştiğini inceledik. Futbol ve basketbol takımlarıyla uluslararası arenada muazzam başarılar elde ettiler. Bu sayede milyarlarca dolar gelir sağladılar. Bugün sadece Camp Nou tur bileti 1.100 TL. Aldığın forma 1.700 TL. Biz maç biletini o fiyata satamıyoruz. Oteli, gastronomisi, kafesi, müzesiyle şehirdekiler zenginleşti ve kent bir cazibe merkezi haline geldi. Bunun görünür yüzünde Barcelona takımı vardı. Messiler, Guardiolalar ve La Masia denilen altyapı organizasyonu. Arka planda ise siyasetçisinden iş insanına, üniversitesinden halkına kadar herkesin birlik olduğu bir Kent Konseyi vardı. Biz bu modeli Samsun’a getireceğiz. Bir hayal edin, Samsunspor Şampiyonlar Ligi maçı yapıyor ve binlerce kişi Samsun’a gelmiş. Guardiolalar, Tuchel’ler, Klopp’lar Atakum sahilinde yürüyüş yapıyor, OMÜ’de gençlerle buluşuyor.

Ben bugünkü yönetimin yaklaşımına, Yüksel Bey’in hedeflerine ve vizyonuna inanıyorum ve güveniyorum. Şehir olarak da bunu yapacak güce sahibiz. Samsunspor’la birlikte Samsun’u dünya vitrinine çıkaracağız.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir