enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2680
EURO
34,8110
ALTIN
2.455,91
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
16°C

Tekkeköy’de AK Parti İlçe Seçiminde Çalkantı: Mustafa Candal İddiası Protesto Getirdi

Tekkeköy’de AK Parti İlçe Seçiminde Çalkantı: Mustafa Candal İddiası Protesto Getirdi
02.02.2024
243
A+
A-

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerine dair çarpıcı bir iddia, AK Parti içinde gerginliğe neden oldu. İddialara göre, AK Parti’nin Tekkeköy ilçesindeki adayının İYİ Partili Mustafa Candal olacağı yönündeki söylentiler, partilileri harekete geçirdi. Olay, AK Parti Samsun İl Başkanlığı binası önünde gerçekleşen yoğun katılımlı bir protesto gösterisiyle doruğa çıktı.

Yaklaşık 300 partili, Tekkeköy ilçesinden başlayarak AK Parti Samsun İl Binası önünde toplandı ve söz konusu iddiaya tepki gösterdi. AK Parti Tekkeköy İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, kadın ve gençlik kolları, muhtarlar, meclis üyeleri, mahalle başkanları, AK Parti kurucu üyeleri ve önceki dönem ilçe başkanları da protestoya katılarak duruma net bir şekilde tepki gösterdi.

İddiaların odak noktasında, eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, belediyelerde kendi ekibini oluşturmak istemesi yer alıyor. Teşkilatın istekleri veya anket sonuçlarına bağlı kalmaksızın, kendisine yakın isimleri aday göstermek istediği söyleniyor. Ulusal haber sitelerine yansıyan bilgilere göre, Yılmaz’ın, AK Parti genel merkezine gerçek olmayan anket sonuçları götürerek kendi adaylarını ön plana çıkarmaya çalıştığı iddia edildi. Yine protestocuların iddialarına göre İyi Parti’den Belediye Başkanı adayı olan Mustafa Candal’a, AK Parti Tekkeköy adayı olması için teklif götürüldüğü belirtiliyor.

2019 seçimlerinde İYİ Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Candal’ın, AK Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adaylığı için anılmasına tepki gösteren partililer, bu durumun gerçekleşmesi halinde partiden 10 binlerce istifa olacağını dile getirdiler.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nda açıklama yapan muhtarlar ve parti üyeleri, “Buradan 10 bin tane istifa var. Biz Hasan Togar ile varız. Bu insanlar Cumhur İttifakı ile yoktu. Biz onlarla mücadele ettik. Şimdi başımıza belediye başkanı yapacaklarmış. Bizi kime hiçe sayamaz. Zorunlu oy verdiremez. AK Parti’den aday adayı olmuş adam. Böyle iş olmaz. Biz Hasan Togar’ı destekleyeceğiz. 10 sene bu insanlar için çalıştı bu adam” dediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir