enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2126
EURO
35,1122
ALTIN
2.465,58
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Samsunlu Sanatçılar Ankara Bizim Dostlar Derneği, 2. TSM Güfte Yarışması Finali’nde

Samsunlu Sanatçılar Ankara Bizim Dostlar Derneği, 2. TSM Güfte Yarışması Finali’nde
16.08.2023
7
A+
A-

Samsunlu Sanatçılar Ankara Bizim Dostlar Derneği, 2. TSM Güfte Yarışması Finali’nde

Ankara Bizim Dostlar Derneği, 2. TSM Deprem konulu Güfte Yarışması Finali; belirlenecek bir tarihte; Ankara’da  gerçekleştirilecek.

Geleneksel olarak; bu yıl 2. si gerçekleştirilecek olan Ankara Bizim Dostlar Derneği’nin 2. TSM Güfte( şarkı sözü ) Yarşması’nın Finali’nde, Bafralı güftekâr, Samsun Atakum Atakent’te yaşayan Oktay ZERRİN ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, TSM Koro Şefi ve  bestekâr Cavit ERSOY ile yine Samsunlu bestekâr Macit GÜNEŞ Final’e kaldılar.

Türkiye  çapındaki yarışma, Serbest ve Deprem konularından oluşuyor. Bafralı güftekâr Oktay Zerrin ile Samsunlu bestekâr Cavit Ersoy ve Samsunlu bestekâr Macit Güneş, Türkiye çapında açılan TSM Yarışması’nda, ilk 6 sırada Finalist olma başarısı gösterdiler.

Oktay Zerrin’in Deprem Çocuğu ” adlı şiirini; Siirtli Üroloji Uzmanı Yaşar BEDÜK; güftekâr Murat KOCABALLI’nın  Bir kulun yok mu ? ” adlı şiirini  Samsunlu bestekâr Cavit Ersoy ve güftekâr Nevra Çağlayan’ın ” Ay küsüyor ” adlı şiirini ise Samsunlu bestekâr Macit Güneş besteleyecek.

Kahramanmaraş, Malatya gibi 11 ilde  meydana gelen depremde 50 bin civarında  vatandaşımız hayatını kaybederken; yine bu depremlerde  binlerce vatandaşımız da  yaralanmıştı.

Yarışmanın Finali Ankara’da  canlı olarak gerçekleştirilecek olup, eserleri dernek tarafından belirlenecek ses  sanatçıları seslendirecek.

Ankara Bizim Dostlar TÜRK Müziği Kültür Derneği Yarışma Koordinatörü ve  bestekâr Naci TUNCEL, yarışmacılara Final’de  başarılar diledi.

Dereceye girenlere; para  ödülü verilmeyip,şiirleri bestelenip hediye edilecek ve plâket takdim edilecektir.

Bizler de Samsunlu güftekâr ve bestekârlarımızı ve tüm Final’e kalan güftekâr ve bestekârlarımızı kutlar, Final’de de  başarılar  dileriz.”

Haber Merkezi- Samsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir