enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2014
EURO
35,0818
ALTIN
2.469,04
BIST
10.200,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
21°C

SAMSUNLU ŞAİR GÜLAY ÖĞRETMENE CEMAL SAFİ ÖDÜLÜ

SAMSUNLU ŞAİR GÜLAY ÖĞRETMENE CEMAL SAFİ ÖDÜLÜ
23.06.2023
20
A+
A-

SAMSUNLU ŞAİR GÜLAY ÖĞRETMENE CEMAL SAFİ ÖDÜLÜ

Samsun Atakum’da yaşayan; Türkçe Öğretmeni ve şair Gülay ÖZTÜRK; İlkadım Belediyesi, ” Birlik ” konulu, 4. Şiir Yarışması’nda Hatay Ödülü’ne lâyık görüldü.

Şair Gülay Öztürk, ödülünü; İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Şerif MIRIK’ın elinden aldı.

İlkadım Belediye Başkanı Necatin DEMİRTAŞ, program başlarında geceye  gelerek; tüm dereceye giren şairleri tebrik etti. Demirtaş; gece üç ayrı yerdeki düğün, nişan gibi merasimlere gitmesi gerektiğini belirtip, konuklardan müsaade istedi.

Geceye çok sayıda bay ve bayan katılırken; gecenin sunumunu ise Ercan ERGÜL yaptı.

Şair öğretmen Gülay Öztürk, ödül alan şiirini seslendirdi ve izleyicilerden bol alkış aldı. Programı, Gülay öğretmenin eşi ve kızı da izledi.

Yarışmanın kordinatörlüğünü şair Kenan YAVUZARSLAN yaparken; Mustafa BİLİR ( Aşık Obalı ) ve ses, saz ekibi de bağlama ve  gitar eşliğinde, sevilen türküleri seslendirdi.

Ödül alan öğretmen Gülay Öztürk; duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

” 19 Aralık 1980 Samsun doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Samsun’da tamamladım. 2006 yılında OMÜ Türkçe Öğretmenliğinden, bölüm 2. si olarak mezun oldum. Evli ve çocuk annesiyim.

İlkadım Yunus Emre Ortaokulunda Türkçe Öğretmeniyim. Geçen yıl Cemal Safi Şiir Yarışması’nda 14. sıradan ” Vuslat Yolu ” adlı şiirimle, kitapta yer aldım.

Yine; geçen yıl Afyonkarahisar’da düzenlenen ” Büyük Taarruzun 100. Yılı’na, ” 100 Şiirle Ahde Vefa ” adlı kitapta, ” Kutlu Tepe ” adlı şiirimle yer aldım.

Eşim esnaf; kızım henüz 8. sınıfta, oğlum da OMÜ Makine Teknolojileri Bölümü” nden mezun.

Artık Türkiye çapında düzenlenen bir şiir yarışmasında derece aldığıma göre; kendime gönül rahatlığıyla şair diyebilirim.

  1. Cemal Safi Şiir Yarışması’nda, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Yarışmada ödüllerin depremden etkilenen şehirlerimize ithaf edilmesi ve para ödülünün de o illerimiz için bağışlanması ayrı bir gurur.

Sanat iyi ki var, edebiyat ve ona gönül verenler iyi ki var, şiir iyi ki var.”

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir