enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2766
EURO
34,9339
ALTIN
2.445,98
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
20°C

SAMSUN VE SEÇİMLER….

SAMSUN VE SEÇİMLER….
26.04.2023
14
A+
A-

Samsun’da Milletvekili seçimleri, adayların sahaya inmesi ile yarış başladı..

Sözlerin ve vaatlerin nutuk olarak bolca gerçekleştiği, Milletvekili seçimleri Samsun’ da hızlı bir şekil de devam ediyor vatandaş, haklı olarak sözlere değil artık icraatlara, projelere, Samsun için kimin daha verimli olabileceğini analiz etmeye ve Milletvekili adaylarını yakın takibe alarak, bakmaya başladı.

Siyasi parti adayları, Samsun Merkez ve ilçelerinde ziyaret etmediği vatandaş adeta kalmadı. İlçe ilçe gezerek vatandaştan kendilerine oy istiyorlar istiyorlar’da  veren var mı! Bakacağız, hep birlikte göreceğiz veya kimlere oy verecekler izleyeceğiz. Bazı Milletvekili adayları sanki seçim hiç bitmeyecekmiş gibi kapılmışlar atmosfere, devam edip gidiyorlar. Halbuki Samsun’da dokuz, Milletvekili Ankara ya gidecek yani; kürkçü dükkanı misali, seçilemeyenler yine içimiz de hayatlarını idame etmeye devam edecekler bu kadar savruk, bu kadar ne oldum olacağım havasına kapılan “VEKİL ADAYLARINA” tavsiyem, unutmayınız 14 Mayıslar geçer gider ama yerel de yine hep beraber olacağız unutmayın!

Ayrıca, vatandaş aradığını ümit ettiğini siz vekil adayların da bulabiliyor mu? Hiç düşündünüz mü? Bence düşünen sayısı çok az olduğuna inanıyorum, çünkü yolda, sokakta, bakkal’da, markette, iş yerlerinde sarılmadığınız kucaklamadığınız vatandaş nerede ise yok. BRAVO iyi de sarılma, tokalaşma ile olmaz! Projeler nerede? projeler…

Özellikle yerel anlamda bahsetmek gerekirse, Samsun’da bazı siyasi parti VEKİL adayları sanki bugün den vekil olmuşcasına havalar, cakalar ayyuka çıkmış. Aramalara cevap vermemek de umursuz tavırları ile tepki çekiyorlar, şikayetler şimdiden gelmeye başladı. Kendinize gelin, Samsun kamuoyunun vereceği oylarla seçileceksiniz! Bunu vekil adayları içinde bilmeyenlerin var mı?

Samsun’da adaylar belli olunca, özellikle İYİ PARTİ SAMSUN  Milletvekili adayı, İmren NİLAY TÜFEKÇİ yapmış olduğu olumlu çalışmalarla ve açıklamış olduğu projelerle, kamuoyundan haklı olarak takdir görmeye devam ediyor. Samsun’un aramış olduğu vekil profili çizen TÜFEKÇİ aynı zamanda Samsun’a katma değer katacak olumlu birikimi donanımı ve “Backgrond”  ile vatandaşlar tarafından taraflı tarafsız işte benim vekilim, diyerek kamuoyunda haklı olarak beğeni ile kendisinden memnun olduklarını dile getirerek, artık söz değil icraata bakıyoruz yeter artık! Samsun geçmiş dönemlerde ki makus tarihini Samsun İyi Parti Milletvekili adayı İmren NİLAY TÜFEKÇİ ile aşacağına inanıyoruz  diyerek, dile getiren vatandaş; haklı olarak tepkisini ortaya koymaya başladı.
Ayrıca, Samsun’un sorunlarını çözmek için bir proje üretmekten uzak atama ile yukarıdan gelen adaylar Samsun için bir handikap olarak, vatandaşlar tarafından dikkatlice yakından takip edilmektedir.
Kamuoyu Samsun adaylarını köyde, kentte, evde iş yerinde kendilerini ziyarete gelen vekil adaylarını futbol maçı oynadıktan sonra, yapılan kritik değerlendirmeler gibi analizini yapıyor, puanını veriyor verecektir de!
Samsunun sorunları net ve açıktır.
Öncelikle, Ekonomi Devlet veya özel sektör tarafından yapılacak fabrikalara çok acil ihtiyaç vardır ve özellikle de son günlerde ben yaptım oldu diyerek kamuoyu tarafından benimsenmeyen, akıllı trafik adı altında yapılan çalışmalar kamuoyu tarafından çok da olumlu karşılanmamak tadır.
Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi
Üreten, gelişen büyüyen ve yaşamış olduğumuz 21’nci asırda, Teknolojiyi yakından takip eden herkesi kucaklayan parti ayırımı yapmaksızın Samsun için yüreği atan, planlamasını, yatırımını, geleceği ve Arge çalışmalarını planlayan vekillere çok ama çok ihtiyaç vardır.
Saha da gözlemlediğimiz, seçim çalışmaları doğrultusunda, Samsun İyi Parti Milletvekili adayı, İmren Nilay TÜFEKÇİ rakiplerinden üç dört adım önde olduğu kaçınılmazdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir