enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3440
EURO
34,8772
ALTIN
2.374,71
BIST
10.199,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

SAMSUN ATAKUM’DA GÜZELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

SAMSUN ATAKUM’DA GÜZELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI
18.08.2023
13
A+
A-

SAMSUN ATAKUM’DA GÜZELLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

Şehirler ve ülkeler; sadece fabrikalar, sanayi iş yerleri, tarım, ticaret gibi hizmetlerle kalkınamaz.

Bunların yanısıra; turizm, sanat, kültür, edebiyat gibi konularda da  gelişme göstermesi gerekli ve de şart.

Bu özellik ve ihtiyaçların yanında  ayrıca bir de o şehir veya ülkenin şehir sembolleriyle, ağaçlandırma, kenti çiçeklerle donatma gibi hizmetlere de bünyesinde yer  vermesi gerekli.

Meselâ; Zonguldak deyince kömür ve maden ocakları, Amasya denince elması, Akşehir deyince Nasreddin Hoca, Denizli denince meşhur horozu, Rize denince çayı, Konya denince Mevlana gibi tarihe geçmiş değerlerin anıtları şehirlerde  yer alır.

Samsun denince de  başta Atatürk Anıtı; tarihi, kültürü, turizm, tarım, ticaret, sporcu kimliği gibi birçok ana unsuru bir arada  görebiliyoruz.

Bir şehrin veya ülkenin ileri gidebilmesi ve  söz sahibi olabilmesi için; alt yapı, ulaşım, trafik, köprü, tarihî ve birçok konuda aşama yapması gerkiyor.

İşte bu özellikler göz önüne alınınca; Samsun Büyükşehir ve Atakum, İlkadım ve Canik Belediyeleri’nin yapmış oldukları güzel çalışmalarına  zaman zaman şahit  oluyoruz.

Samsun Atakum Mimar Sinan Mahallesi’de ve  diğer yerleşim yerlerinde; son günlerde, çevre ve çiçeklendirme çalışmaları dikkat çekyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne  bağlı ekipler; Atakum Mimar Sinan Mahallesi’nde, çiçeklerin bakımı için çalışmalarda bulundu.

Özellikle bay çalışanların yanısıra; bayan çalışanların da çiçeklendirme ve  bakımında aktif  rol aldıkları görüldü.

Elbete ki sadece bu tür çalışmalar; sadece Atakum’da  değil, Samsun merkez ve ilçelerinde de hız kesmeden devam ediyor.

Meselâ Bafra  ilçesinde; Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri; Bafra’nın daha kaliteli su ihtiyacı için; trilyonluk bir hizmetin gerçekleşmesi için, aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

Bu çalışmalardan da  sadece belediyeler değil; şehrimiz Samsun ve  ilçeleri de payına düşen güzellikleri alıyor.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir