enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2024
EURO
35,0020
ALTIN
2.516,65
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

Şair Oktay Zerrin’den rekor şiir, güfte ve besteler

Şair Oktay Zerrin’den rekor şiir, güfte ve besteler
07.08.2023
10
A+
A-

Şair Oktay Zerrin’den rekor şiir, güfte ve besteler

Samsun Ayvacık doğumlu, aslen Bafralı olup; Samsun Atakum Yeni Mahalle Mahallesi ( ATAKENT) e yerleşen şair, yazar, emekli öğetmen ve gazeteci Oktay ZERRİN’in şiir, güfte ve beste çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Oktay Zerrin; in bugüne kadar, sözlerini yazmış olduğu, çeşitli il ve ilçelerdeki bestecilerin bestelediği şiirleriyle; TRT TSM Repetuvarı’na 25 eser kazandırdı.

Devlet Bakanlığı, Amasya Valiliği, İstanbul Kadıköy Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sultan Özateş Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri, Şebinkarahisar Hikmet Okuyar, Ankara Bir Harf Net gibi birçok şiir, güfte, beste ve basın dallarında ödüler kazandı.

Gerek Bafra ve gerekse de Samsun ilinde yappmış olduğu başarılı çalışmalarına  hız kesmeden devam eden Oktay Zerrin; ayrıca Samsun Medya Gazeteciler ve sosyal medya  yazarlar cemiyetinin de Yönetim Kurulu Üyesi olarak, geçtiğimiz günlerde Samsun İl Müftülüğü’nü Başkan Kerim Sarılar ile Başkan Yardımcıları Hasan Şahin ve Okan Işık ile; Samsun İl Müftüsü olup 1999 yılında Bafra Vaizliği de yapan Seyfulah ÇAKIR’ ı makamında ziyaret ettiler.

Oktay Zerrin ve SAM- MED Başkanı Kerim Sarılar; İl Müftüsü Çakır’a kendi yazdıkları kitaplarını imzalı hediye ettiler.

Oktay Zerrin; bundan bir süre önce; Samsun tramvayında unuttuğu ve içersinde 80 şiiri bulunan şiir defterini kaybetmiş ve Samulaş görevlileri tarafından defteri bulunarak, kendisine teslim edilmişti.

Defteri teslim aldığında 80 şiiri yer alırken; bugün itibarıyla bu şiir sayısının, 06 Ağstos itibarıyla 267’ye ulaştığını söyledi.

Rekor denilebilecek bu şiir sayısının bir ay gibi kısa bir sürede bu denli artışı, bilen ve duyanları şaşırtmaya devam ediyor.

Oktay Zerrin; Bafra’yı unutmasının asla  mümkün olmadığını, bu ilçenin kendisini yetiştirdiğini, her  ne kadar Samsun Atakum’a yerleşseler de ane, baba, kayınvalide, kayınçı ve akrabalarının mezarlarının Bafra Asri Mezarlık’ta olduğunu, yenge, ağabey, kardeş ve akrabalarıyla; sevdiği hemşehrilerinin Bafra’da bulunduğunu, geçen kurbanda  Bafra’da kurban kestiklerini, yaşadığı hatıralarıyla Bafra’yı unutmasının aslamümkün olmadığını, öğretmenlikten emekli olurken; sadece 26 yıl, Bafra’da  çeşitli okullarda  görev yaptığını, Bafra Gazeteciler Ceniyeti üyesi olduğunu da ifade etti.

İki çocuğundan Taner’n Amerika’da Riverside Üniversitesi’nde  doktora yaparak DR. ünvanı aldığını; ancak kendisinin akademisyenlik değil, Amerika’da özel bir şirkete çalıştığını; kızı Çiğdem’in de 2 üniversite ve 1 yüksek okul bitirerek, iş insanı Sülaeyman Kaya ile evlenip birlikte Samsun ilinde çalıştıklarını belirtti.

” Bestekâr Udi ZAHİR’in bestelediği ” Gözlerin İstanbul Kokuyor Senin “, ” Giresun’a yerleşen bestekâr Semih HATTATOĞLU’nun ” Sor” ve ” Sarhoş “, Samsun Büyükşehir Belediyesi TSM Koro Şefi ve Bestekâr Cavir ERSOY’un bestelediği ve sözleri Oktay Zerrin’e ait ” Duygu dolu yaptığım bu şarkı kimin için ” adlı eseri de, Zerrin’in yeni çalışmaları arasında  yer alıyor.

Ayrıca; Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde  görevli ve  neyzen bestekâr Ahmet Şahin AK da; şair Oktay Zerrin’in sözlerini yazdığı ” Hüzün şarkısının bini bir şimdi ” adlı şiirini Muhayyer Bûselik makamında  besteleyip, TRT Repertuvarı’na gönderdi.

Oktay Zerrin; çalışmalarının devam edeceğini de  belirterek; emeği geçen tüm sanatçı dostlarına teşekkür etti.

Haber Merkezi- Samsun

 

 

 

 

zerrin 003 defterzerrin 001zerrin 002

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir