enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2170
EURO
35,1100
ALTIN
2.471,17
BIST
10.164,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
21°C

“Rinoplasti ile hem fonksiyonel hem de estetik sorunlar giderilebilir”

“Rinoplasti ile hem fonksiyonel hem de estetik sorunlar giderilebilir”
04.01.2024
5
A+
A-

“Rinoplasti ile hem fonksiyonel hem de estetik sorunlar giderilebilir”

 

Halk arasında burun estetiği olarak bilinen rinoplastinin, burnun hem fonksiyonel hem de estetik sorunlarını gidermeye yönelik cerrahi bir işlem olduğunu belirtenPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Şimşek, “Bu işlem genellikle burun şeklini düzeltmek, burun tıkanıklığını gidermek veya burunla yüz arasındaki orantıyı dengelemek amacıyla gerçekleştirilir. Rinoplasti, genel anestezi altında yapılır ve açık ya da kapalı ameliyat tekniğiyle uygulanabilir” dedi.

 

VM Medical Park Samsun Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Şimşek, rinoplasti hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“Kişiye özel incelemeler sonucunda tedavi süreci başlatılır”

 

Rinoplasti işleminin hastanın cinsiyetine, burunun fonksiyonel sorunlarına ve estetik beklentilerine bağlı olarak kişiselleştirilebileceğine değinen Prof. Dr. Şimşek,“Ayrıca, ameliyat öncesi detaylı bir değerlendirme yapılır ve hastanın genel sağlık durumu göz önünde bulundurulur. Bu değerlendirme sürecinde hastanın rinoplasti sonrası elde etmek istediği sonuçlar, burun şekli, burun kemiği ve kıkırdak yapısı gibi faktörler dikkate alınır” dedi.

 

“İşlem ortalama 2-3 saat sürer”

 

Ameliyatta cerrahın burun üzerindeki cilt ve içyapıları yeniden şekillendirdiğini belirten Prof. Dr. Şimşek,“Burun kemiği veya kıkırdak düzeltilir, burun ucu şekillendirilir ve burun kanalları açılır. İşlem genellikle 2-3 saat sürer ancak karmaşıklık derecesine bağlı olarak süre değişebilir” diye konuştu.

 

“Şişlikleri azaltmak için tamponlar kullanılır”

 

Ameliyat sonrası burun içerisine hava kanallı tamponlar ve burun üzerine plastik veya alüminyumdan yapılmış bir burun ateli yerleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Şimşek,“Bu tamponlar ve atel, burunun yeni şeklini korumaya ve şişlikleri azaltmaya yardımcı olur. Tamponlar genellikle 3. günde çıkarılırken, atel genellikle 10. gün civarında çıkarılır” dedi.

 

“Şişlikler ve morluklar 10 gün ile 14 gün içerisinde iyileşir”

 

Rinoplasti sonrasında, gözaltlarında oluşabilecek şişliklerin ve morlukların yaygın bir durum olduğunu belirten Prof. Dr. Şimşek, “Bu durum genellikle 10 gün ile 2 hafta arasında geçer. Şişlik ve morluklar zamanla azalır ve iyileşme süreci tamamlanır. Bazı durumlarda nadiren de olsarevizyon cerrahisi gerekebilir. Revizyon cerrahisi, rinoplasti sonrasında ortaya çıkan küçük sorunların düzeltilmesini içerir. Bu tür durumlarda genellikle en az 6 ay ila 1 yıl beklemek önerilir çünkü burun dokularının tam olarak iyileşmesi ve stabil hale gelmesi zaman alabilir” açıklamasında bulundu.

 

“Burun dolgusu, gerçek bir burun ameliyatı yerini tutmaz”

 

Buruna dolgu veya askı gibi minimal invaziv işlemlerin, gerçek bir burun ameliyatının yerini tutmayacağını söyleyen Prof. Dr. Şimşek,“Bu tür işlemler sadece cerrahi gerektirmeyen minimal deformitelerinkamufle edilmesine yardımcı olabilir. Rinoplasti, burun şeklini kalıcı olarak değiştirmek ve hem fonksiyonel hem de estetik sorunları gidermek için en etkili yöntemdir. Bu yüzdenrinoplasti adayları bu faktörleri akılda tutmalı ve ameliyat öncesinde detaylı bir danışma sürecinden geçmelidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir