enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1367
EURO
35,1122
ALTIN
2.473,45
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
21°C

İLKADIM’DAN GERİ DÖNÜŞÜME ÇEVRECİ ÖRNEK YAKLAŞIM

İLKADIM’DAN GERİ DÖNÜŞÜME ÇEVRECİ ÖRNEK YAKLAŞIM
26.01.2024
6
A+
A-

GERİ KAZANILMIŞ CAMLAR İLKADIM’DA DEKORATİF ÜRÜNLERE DÖNÜŞÜYOR

İLKADIM’DAN GERİ DÖNÜŞÜME ÇEVRECİ ÖRNEK YAKLAŞIM

BAŞKAN DEMİRTAŞ ATIK CAMLARI DEKORATİF ÜRÜNLERE DÖNÜŞTÜREREK İLÇE HALKIMIZIIN KULLANIMINA SUNUYORUZ

İlkadım Belediyesi’nin “Sıfır Atık” projesi kapsamında hayata geçirdiği projeler ve çevreci yaklaşımı, toplumda çevreye olan duyarlılığı artırıyor.

İlkadım ilçesinde doğayı koruma ve sürdürülebilirlik için harekete geçen İlkadım Belediyesi AR-GE Müdürlüğü ekibi, atık malzemelerden dekoratif eşyalar üretiyor. Günlük yaşamda atık oluşumunun önüne geçilmesinden oluşan atıkların ayrıştırılması ile atıklara ilişkin etkin toplama sisteminin yaygınlaşmasına, israfın önlenmesinden doğal kaynakların daha verimli kullanılması hedefleyen “Atık Camlar Beton Oldu” adlı bu yeni projede camlar belediyeye ait atölyede işlenip dekoratif şehir mobilyalarına dönüşüyor.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın hassasiyetle durduğu bu yeni projede Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı şantiye alanında oluşturulan “Atık Cam Beton Atölyesi’nden” atık cam ve inşaat atıklarından çıkan hurda demirler de kullanılarak üretilen dekoratif sigaralık, kaldırım mantarı, saksı ve oturma grupları gibi ürünler hem ekonomi, hem de çevre görselliği açısından belediye tesisleri ve parklarda halkın kullanımına sunuldu.

Atık camların 4000 yıl gibi bir süreyle doğada yok olabildikleri düşünüldüğünde bu malzemelerin geri dönüşümünün ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Atık malzemeler her zaman bir çevre sorunu olmuştur. Her geçen gün doğal kaynaklarımız tükenmekte olup, bu doğal kaynaklardan gelecek kuşakların yararlanmasında ve çevre kirliliğinin azaltılmasında geri dönüşüm/kazanım önemli bir rol oynamaktadır. Cam ürün, kullanımının sağlık koşullarına ve hijyene uygunluğu nedeniyle tercih edilen, geri dönüşümü çevreye zarar vermeden mümkün olan bir malzemedir. Ar-Ge Müdürlüğümüzün yapmış olduğu “”Atık Camlar Beton Oldu” projesi kapsamında son yıllarda inşaat sektöründe cam ve demir atıkların değerlendirilmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Yapılan bu çalışmayla doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve sıfır atık bilincinin artırılmasının hedefliyoruz. Böylece ilçemizde atık bertaraf maliyetinin azaltılması ve atıkların geri kazanılmasında alternatif kullanım alanlarının oluşturulmasının olanak sağlıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir