enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
°C
Samsun
°C
°C
°C
°C
°C

Göz hastalıklarında “Epiretinal Membran” Nedir?

Göz hastalıklarında “Epiretinal Membran” Nedir?
22.12.2023
6
A+
A-

Göz hastalıklarında “Epiretinal Membran” Nedir?

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar İlgüy, “Çizgileri kırık görme, cisimleri olduğundan daha küçük görme gibi şikâyetleri olan hastalarımızda “Epiretinal Membran” görülebilmektedir” dedi.

Gözümüzde oluşan sorunlarının ortaya çıkmasıyla birlikte hayatımız olumsuz etkilenir. Göz hastalıkların erken teşhisi tedavi süreci açısından çok önemli olduğunu unutmamak gerekiyor diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar İlgüy, Göz hastalıklarında “Epiretinal Membran” Nedir? belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir sorularına yanıt verdi.

EPİRETİNAL MEMBRAN NEDİR?
Gözde zar oluşması olarakta bilinen Epiretinal Membran hastalığının görme kaybı ve bozukluklarına neden olabileceğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serda r İlgüy, “Gözün arkasında retina bölgesinde oluşan zara Epiretinal Membran diyoruz.

EPİRETİNAL MEMBRAN BELİRTİLERİ
Çizgileri kırık görme, cisimleri olduğundan daha küçük görme şikayetleri ile kişi başvuruyor. Bunun neden oluştuğu bilinmemektedir.  Şeker hastalarında, göz arkası damar tıkanıklığı ve retina yırtılması gibi sağlık sorunları yaşayan hastalarda daha sık görülmektedir.

EPİRETİNAL MEMBRAN TEDAVİSİ
Tedavisi genellikle cerrahidir. Görmesi azalan hastalara cerrahi önerilmektedir. Her hasta cerrahiyi uygun olmayabilir. Tedavide vitrektomi (retina cerrahisi) ameliyatı ile gözün arkasındaki zar temizlenir. Eğer buna benzer şikayetleriniz varsa göz kontrolünüzü yaptırmayı unutmayın. Herkese sağlıklı günler dilerim. ” diyerek sözlerine son verdi.

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir