enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C

Büyük Anadolu Hastaneleri’nden Sağlık Turizminde Dev Hamle

Büyük Anadolu Hastaneleri’nden Sağlık Turizminde Dev Hamle
18.07.2023
4
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri ile Uluslararası Andrey Karlov Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile birlikte sağlık başta olmak üzere diğer tüm alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi açısından önemli bir adım atıldı.

27 yıldır güçlü akademik hekim kadrosuyla, ulusal standartlarda güncel teknoloji sistemleriyle, insan odaklı yaklaşımı ile kaliteli sağlık hizmeti sunarak alanında başarılı çalışmalara imza atan Büyük Anadolu Hastaneleri, ülkemizin ve ilimizin “Sağlık, Turizm, Kültürel, Eğitim ve Ekonomi” gibi alanlarına büyük katkı sağlayacak olan bir faaliyete daha imza attı.
Bu anlamda Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği’nin katkılarıyla; Büyük Anadolu Hastaneleri ile Uluslararası Andrey Karlov Vakfı arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı. Protokol ile birlikte 30 ülkeye sağlık turizmi gerçekleştiren Büyük Anadolu Hastaneleri ile Uluslararası Andrey Karlov Vakfı, “Sağlık, Turizm, Kültürel, Eğitim ve Ekonomi” alanlarında ortak etkinlikler ile önemli çalışmalar yaparak bir anlamda Rusya ve Samsun arasında bir işbirliği köprüsünün kurulması planlanıyor.

İŞ BİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
Büyük Anadolu Hastanesi lobisinde gerçekleştirilen törende ilk olarak konuşma yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yönten, “Bugünkü törenimize teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.
Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler köklü bir geçmişe dayanmaktadır. Rusya Türkiye ilişkileri açısından baktığımızda asırlardır öteye dayanan iki komşuluk ilişkileri, geçmiş medeniyetleri vardır. İki ülke liderinin anlaştığı 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini yakalamak için belki de burada en büyük ivme sağlık turizmi sektöründe oluşacak destek ve çalışmalarla hedeflerine doğru ilerleyecektir.
Peki Samsun bunun neresinde derseniz Samsunumuza baktığımızda Karadenize kıyısı olan ilimiz ve karşı tarafta komşu kıyısı olan Rusya ile her alanda bağlarını daha da güçlendirerek iş birliğinin pekiştirilmesidir.

ŞİKAYET ETMEDİK, BİR MUM YAKTIK
Yapacağımız bu protokol Rusya ve Türkiye ilişkilerin daha da sağlamlaşmasına yönelik ekonomi, ticari, turizm, eğitim ve kültürel açıdan bir köprü olması, akabinde yine Samsunumuz üzerinden sağlık alanında atacağımız adımla birlikte; bürokrasimizin, kamu, kurum ve kuruşlarımızın, yatırımcılarımızın, iş insanlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşları’mızın ikili ilişkilerini ve işbirliğini daha da arttırabilir mi düşüncesiyle hareket ediyoruz.
“Şikayetçi olacağına bir mum yak” sözünü benimseyerek Büyük Anadolu Hastaneleri olarak bizde bir mum yakalım istedik.
Uluslararası Andrey Karlov Vakfı ile mumu yakıyoruz. Hedefimiz işbirliği içinde iki ülke arasında ilişkilerin daha da artırılmasıdır. Ülkemizdeki Rus vatandaşlarını misafirlerimiz olarak görüyoruz. İnşallah bu dostluk her daim diyorum ve Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği (KATRUS) Başkanı Parvin Gündüz ve Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çiftçi’ye bir yıldır yaptıkları sağlık ve kültürel alandaki ortak çalışmaları ve sonucunda bu protokolü tertip edip taçlandırılmasındaki emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Atacağımız imzaların ülkemize, ilimize ve sağlık sektörümüze hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

DAHA İYİ NOKTALARA GELECEĞİNE İNANIYORUM
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk ise, “Samsun 1 milyon 350 bin nüfusu ile Karadeniz Bölgesi’nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açılarından en gelişmiş şehridir. Sağlık açısından ilimiz önemli bir yere sahiptir. Büyük Anadolu Hastaneleri’nin ilimizde köklü bir geçmişi vardır. Uluslararası Andrey Karlov Vakfı arasında yapılan anlaşmayla ilimizin Rusya ile önceki dönemlerde geliştirilen alt yapısıyla daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Bizde Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SAĞLIK KENTİ SAMSUN’A BÜYÜK KATKI
Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç’ta, “Sağlık kenti Samsun sağlık alt yapısı, kamu, üniversite ve özel hastaneleri ile ilimiz, çevre şehirler ve farklı ülkelerden gelen misafirlerine en iyi şekilde sağlık hizmeti vermektedir. Bu protokol Türkiye ve Rusya arasında sağlık turizmi ve diğer alanlar için önemli bir işbirliği olacaktır.
İlimizin Sağlık turizmi açısından önemli katkılar sağlayacak olan bu çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SAMSUN’U RUSYA’DA TANITACAĞIZ
Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Sotnichenko Alexander, “Bu anlaşma Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler için çok önemlidir. Samsun’u biz biliyoruz. Samsun, Karadeniz Bölgesi’nde en büyük ve en önemli şehir ama Rusya’da hiç kimse bunu bilmiyor. Belki bu antlaşma ile Samsun için bu meşhurluğu getireceğiz. Hekimler arasında iş birliği yapmamız lazım. Buraya Samsun’a Rus hekimler gelsinler ve hep beraber araştırma yapsınlar. Umuyorum Türkiye’den Rusya’ya da hekimler gelecekler ve önemli çalışmalara imza atacaklar” şeklinde konuştu.

ÇOK FAZLA ORTAK YANLARIMIZ VAR
Uluslararası Andrey Karlov Vakfı Başkanı Marina Karlova ise şunları söyledi: “Bugünkü toplantımızın amacı sağlık, kültür, turizm olarak tüm iş birliklerimizi devam ettirmektir. Biz farklı ülkelerdeniz fakat çok fazla ortaklıklarımız var. Bu ilişkileri daha fazla yürütmek istiyoruz. Bugünkü yapacağımız mutabakat ve ilerde yapacağımız diğer ortak faaliyetler ve projeler umuyorum ki her iki ülke içinde faydalı olur.”

POTANSİYEL VAR, GELİŞTİRMEMİZ GEREK
Kürsüye gelen Rusya’nın Trabzon Konsolosu Valery Tikhonov, “Samsun’da Türkiye’nin sağlık alanındaki potansiyelini gördük. Bu potansiyeli daha da geliştirmek için bilim alışverişi yapmak için sadece Samsun’a değil tüm Türkiye’ye yaymak gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

HANGİ DESTEK GELİYORSA VERECEĞİZ
Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan ise “Türk-Rus İş Adamları Birliği 26 yıldır Türk-Rus ilişkilerine katkı veriyor. Yapılan yatırımların yüzde 95’i de Türk-Rus İş Adamları Birliği çatısı altındaki iş dünyasıdır. Andrey Karlow Vakfı bizim ilişkilerimiz açısından gerçekten bir köprüdür. Samsun birçok hareketin başladığı bir yerdir. Türkiye – Rusya ilişkilerinde hiçbir zaman laf olsun diye arkasında durmuyoruz. Arkasında durduğumuz her işin içi doludur. Bundan sonra da sağlık turizmi açısından da elimizden hangi destek geliyorsa vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ANLAMLI HEDİYE, YOĞUN KATILIM
Büyük Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yönten ve Uluslararası Andrey Karlov Vakfı Başkanı Marina Karlova arasında atılan imzaların ardından hediye takdimi yapılırken, Başkan Yönten’in, Başkan Karlova eşi Andrey Karlov’un resminin olduğu tabloyu takdim etmesi kendisini duygulandırdı. Karlova, Yönten’e bu anlamlı hediyesi için teşekkür etti.
Törene ayrıca, KOSGEB Samsun İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, Samsun İl Kültür Müdürü Adnan İpekdal, ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, Rusya Büyükelçi Müsteşarı Aleksey Ivanov, Beyaz Akım Genel Müdürü Aleksander Leshukov, Büyük Anadolu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Nilgün Yönten, Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Parvin Gündüz, kamu, kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir