enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2269
EURO
35,1235
ALTIN
2.473,98
BIST
10.176,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
21°C

BAFRALI ŞAİRLER CEMAL SAFİ ŞİR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNDE BULUŞTU

BAFRALI ŞAİRLER CEMAL SAFİ ŞİR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNDE BULUŞTU
22.06.2023
26
A+
A-

BAFRALI ŞAİRLER CEMAL SAFİ ŞİR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNDE BULUŞTU

Bafral şairler; vefatının 5. Yılı dolayısyla; çok sayıda eser üretip bunları okurlarına kazandıran, ünlü şair Cemal SAFİ adına düzenlenen şiir yarışmasına katıldı. Gecede derece alan şiirler ve şairleri açıklandı.

Yarışma Samsun İlkadım Acem Tekkesi’nde  yapıldı ve geceye katılan İlkadım Beledyesi Başkanı Necattin DEMİRTAŞ ile Başkan Yardmcısı Şerif MIRIK konuşma yaptılar.

Gecede; yarışma koordinatörü, şair ve besteci Kenan YAVUZARSLAN gitarı, Aşık Obalı ( Mustafa BİLİR ), ses ve saz ekibi de, bay ve  bayan solistler, sevilen türküleri seslendirip, bol alkış aldılar.

Türkiye genelinde gerçekleşen ve Türkiye genelinde canlı yayınlanan programda, kazanan şiirler ve şairler açıklandı.

Geceye Bafralı şairlerden Halk şairleri Mehmet Alan ( Birfani ), Halk şairi Alaeddin DURSUN) , ( Ondokuzmayıs ), Halk şairi İbrahim ÜNLÜ, Halk şairi Cemal BAYRAKTAR( Cemal AYDIN ), Bafralı olup Atakent’e  yerleşen şair, yazar, gazeteci Oktay ZERRİN de katıldı.

Samsun’dan Halk Şairi Ayşe Atlı SELEN, Atakum’dan şair Mevlüt EŞGÜNOĞLU, Samsun Taflan’dan şair Durmuş TUNACIK, yazar Adnan ÖZ, SASAD Yönetim Kurulu üyesi, aslen Çarşambalı olup Samsun’da yaşayan şair İbrahim COŞAR ( Coşari ), Araştırmacı yazar ve şair, aslen Alaçamlı Adem ALAN( Pirfani ) ve birçok şair, yazar da geceye katıldı.

Ayrıca; gecede; Samsunlu Sanatçılar Derneği ( SASAD) Başkanı ve bestekâr Ömer UMUTLU, Yönetim Kurulu üyesi, eğitimci şair ve yazar Mine Tangur Günaydın ve bİrçok şair, yazarlar da yer aldı

3 bin şiirin geldiği; dördüncü Cemal SAFİ Şiir Yarışması’nda jürinin seçtiği ve ilk üçe giren şiir ve şairler ise şöyle:

” Birlik Manzumesi” adlı şiiri ile Mustafa Sade (Şanlıurfa) Ödülü ile birinci,” Çimen Rengi Sabahlar” adlı şiir ile Ülkü Olcay (Adana) Ödülü ile ikinci,” Devran” adlı şiirle İbrahim Şaşma (Adıyaman) Ödülü ile üçüncü oldu.

Depremi yaşayan 11 il adına, kazananlar da belli oldu. Buna göre;

Gecede; ”Birlik” şiiri ile Gülay Öztürk (Hatay) Ödülü,”Bir Hüzün Sağnağı” şiiri ile Nihat Malkoç (Kilis) Ödülü,”Kardeşlik Türküsü” şiiri ile Kamil Çelik (Malatya) Ödülü,”Birlik Var” şiiri ile Aynur Duman (Diyabakır) Ödülü,”İncitmeden” şiiri ile Yakup Gümüş (Kahramanmaraş) Ödülü,”Göçük Ay” şiiri ile Nilüfer Sönmez (Elazığ) Ödülü,Dervişhan Bohçası 2 şiiri ile Turgut Ataşçı (Osmaniye) ödülünü almaya hak kazandı.

Dereceye giren Samsun Atakum’da yaşayan, Türkçe Öğretmeni Gülay Öztürk de şiirini okuyup plaketle ödüllendirildi.

İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Şerif MIRIK, Samsun İl Kültür ve Turi zm Müdürü Adnan İPEKDAL, Yarışma Koordrinatörü Kenan Yavuzarslan,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Şahin Köktürk, SASAD Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu, Aşık OBALI (Mustafa BİLİR) dereceye giren şiirleri seslendirdiler.

Geceye bay konukların yanısıra; çok sayıda bayan izleyici de yer aldı.

Haber: Oktay ZERRİN- SamsunDSCN9699DSCN9706

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir