enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2741
EURO
34,7578
ALTIN
2.404,83
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

SAMSUN ve TÜRKİYE OSMAN BUĞRA BEBEK İÇİN SEFERBER OLDU !

SAMSUN ve TÜRKİYE OSMAN BUĞRA BEBEK İÇİN SEFERBER OLDU !
14.01.2023
17
A+
A-

BEBEK 8BEBEK 7BEBEK 9

Samsun Atakum Emek Parkı bitişiğindeki Kent Meydanı’nda SMA Tip-1 teşhisi konulan Osman Buğra bebek için kurulan yardım destekli çadırlarda, bebeğin iyileşebilmesi için tüm Samsun ve Türkiye adeta seferber oldu.

Konuyla ilgili olarak; Osman Buğra Gönüllü Ekibi’nden aldığımız bilgiler şöyle:

” Osman Buğra ÇALIŞKAN, 7 aylık prematüre bebek olarak 08.02.2022 tarihinde Samsun’da doğdu. 20 gün yoğun bakımda kaldı. Ancak henüz 6 aylıkken özellikle başını dik tutmakta zorlandığı fark edildi.

Doktorlar tarafından prematüre bebek olması nedeniyle, gelişimin yavaş olmasının normal olduğu düşünüldü. Fakat 1 ay sonra Nöroloji doktorunun bu durumun normal olmadığı, SMA hastası olabileceği şüphesi üzerine ilgili kan tahlili yapılarak 29/08/2022 tarihinde henüz 7 aylıkken Ölümcül SMA TİP 1 teşhisi konuldu.

Hastalık süreciyle ilgili olarak Osman Buğra ÇALIŞKAN’nın yurtdışında gerekli ilaç tedavisi görebilmesi için ilgili hastane teklifi (6.676.000 AED yaklaşık 34.000.000 TL) alınarak Samsun Valiliğine başvuruda bulunduk. Valilik bize 23/12/2022 tarih ve 22-2471 Valilik Sorgu Nolu yardım toplama iznini verdi.

Aile aslen Samsun’un Havza ilçesinde Erikbelen köyündenler. Ailenin tek çocuğu. Anne ev hanimi (Tuğba Çalışkan) baba (Bahtiyar Çalışkan) 182 hastane randevu (Mhrs) çağrı merkezinde çalışıyor. Henüz çok gençler.Aile Samsun Atakent’te oturuyor. Şuan kampanya yuzde 4’te. Doktorlar aileye ilacın ne kadar erken alınırsa daha çok etkili olacağını söylediğinden fazla vakitleri kalmadı. Osman Buğra 18 Şubat’ta 1 yaşıma giriyor. Kriterlere takılmadan bu tedaviye ulaşması gerekiyor…

Şu anda  kampanya % 2 de fakat % 3 olmaya çok yakın.

Osman Buğra bebek için tüm maddi ve manevi ilgi ve destek sağlayan herkese teşekkür ederiz.”

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir