enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5723
EURO
34,9777
ALTIN
2.460,03
BIST
9.887,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Toplanan Yardımlar Deprem Bölgesine Gönderildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Toplanan Yardımlar Deprem Bölgesine Gönderildi
09.02.2023
15
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Toplanan Yardımlar Deprem Bölgesine Gönderildi

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan ve 10 ili etkileyen deprem felaketi için toplanan 21 bin adet ürünün yer aldığı yardım tırını afet bölgesine doğru yola çıkardı.

 

Yaşadoğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda toplanan yardımlar; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’un öncülüğünde depremden etkilenen bölgelere gönderildi.

 

Tıbbi malzeme ve ilaç başta olmak üzere AFAD’ın öncelikli ihtiyaç listesine göre; “Yorgan, battaniye, jeneratör, elektrikli ısıtıcı, büyük-küçük tüp, cep ısıtıcısı, powerbank, jeneratör, çocuk (1-5 yaş) ve erişkin mont, kışlık çorap, kadın-erkek ayakkabı, kadın-erkek polar, içlik, uyku tulumu, yastık, tek kullanımlık tabak, bardak, çatal ve kaşık, kavurma, peynir, konserve, çay, kahve, su, ekmek ve hazır gıda” olmak üzere yardımlar toplandı.

 

Yardım kampanyası personel ve öğrencilerin etkin katılımıyla yürütüldü

 

OMÜ’nün personel ve öğrencilerin etkin katılımıyla yürütülen yardım kampanyası çerçevesinde kısa sürede yardım toplandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “6 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde ilk yardımların toplanmaya başlandı ve araçlar dolar dolmaz deprem bölgesine gönderiyoruz. Deprem bölgesinden kurtarma görüntüleri geldikçe bizler de burada bir nebze olsun rahatlıyoruz. Depremden sağ çıkan vatandaşlarımızın üşümemesi, karınlarının doyması burada daha güçlü çalışmamıza vesile oluyor. Yardımlarda bulunan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

  1. Arama Kurtarma Takımı bölgeye sev edildi

 

Atatürk Kültür Merkezinde bölgeye gidecek 2. Arama Kurtarma Takımımızı bölgeye sev ettiklerini belirten Rektör Ünal, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden doktor, hemşire ve sağlık personelleri ile teknik personellerden oluşan 40 civarında bir ekibin üniversitenin otobüsüyle gönderildi, 60 kişilik sağlık görevlisinin ekipler halinde hazır bekletiyoruz. Gelen talepler doğrultusunda ekipmanlarıyla deprem bölgesine sevk edilecek.” diye konuştu.

 

Yardımlar ikinci emre kadar toplanmaya devam edecek

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde yardımlar, deprem bölgesine gönderilmek üzere ikinci emre kadar toplanmaya devam edecek. Yardımlar, Yaşardoğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda her gün saat 20:00’a kadar toplanmaya devam edecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir