enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

Bakan Tekin Samsun’da eğitimcilerle buluştu

Bakan Tekin Samsun’da eğitimcilerle buluştu
21.03.2024
6
A+
A-

Bakan Tekin Samsun’da eğitimcilerle buluştu

Mehmet YAZICI / SAMSUN – BHA

Samsun’da öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek sorunları dinleyen Bakan Tekin, beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Saathane Meydanını gezdi. Samsun’daki STK temsilcilerinin davet edildiği iftar yemeğine katılan Tekin, Cumhur İttifakı adayları için “Samsun bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir” diyerek oy istedi.

“Bütün sınıflarda akıllı tahta var”

Türkiye genelindeki 56 bin okulun tamamının internet erişim ağına sahip olduğunu kaydeden Tekin,  “Proje kapsamındaki bütün sınıflarımızda akıllı tahta dediğimiz etkileşimli tahtalar var. Çocuklarımız bırakın elektriği, suyu, internet erişimiyle en ücra köşedeki öğrencimiz Bakanlık merkez teşkilatındaki eğitim bilişim ortamını, yani EBA’ya erişiyor ve dünyanın herhangi bir ülkesindeki bir öğrencinin eriştiği eğitim içeriğine sahip olabiliyor” dedi.

Samsun’da Öğretmen sayısı iki kat arttı

Merkezi Samsun’da bulunan ve yeni kurulan Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı iftarda konuşan Bakan Tekin, şunları söyledi:
“Son 20 yılda daha önceki 80 yılda yapılan derslik sayısından daha fazla derslik yapıldı. Daha önce istihdam edilen öğretmen sayısından daha fazla öğretmen istihdam edildi. Derslik başına düşen öğrenci sayısı yarı yarıya azaltıldı. Bu yatırımları başka bir ülkede yapıldı diye okusak onu eğitim fakültelerimiz, üniversitelerimiz eğitim devrimi yapılan bir ülke başlığı ile duyurur. Biz içinde yaşadığımız için bunu göremiyoruz. Samsun’da da Türkiye ortalamasına benzer bir biçimde 2002 yılındaki mevcut derslik sayısı, aradan geçen 20 yılda ikiye katlanmış. Öğretmen sayısı ikiye katlanmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Cumhur ittifakı salonda yerini aldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonda düzenlenen iftar yemeğine
Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, MHP İl Başkanı Burhan Mucur, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Ağar ve AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

bakan tekin 1 bakan tekin 2  bakan tekn

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir