enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2599
EURO
35,1034
ALTIN
2.467,88
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Sabancı Üniversitesi, dünyaca ünlü Profesör Patrick Aebischer’i ağırladı

Sabancı Üniversitesi, dünyaca ünlü Profesör Patrick Aebischer’i ağırladı
16.12.2022
28
A+
A-

Dünyanın en tanınan üniversitelerinden biri olan École Polytechnique Fédérale de Lausanne’de (EPFL) 2000-2016 yılları arasında Rektörlük görevini yürüten Patrick Aebischer, Sabancı Üniversitesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a geldi.

Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs’te düzenlenen bir konferansa katılan Patrick Aebischer, “İnsanlık için bilgi tabanlı çözümlere katkıda bulunmak amacıyla çığır açan teknolojilere yatırımın teşvik edilmesinde üniversitelerin rolü” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Sabancı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper ile Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri, akademi ve iş dünyasından temsilciler yer aldı. 

İsviçre’de çok iyi üniversitelerin bulunduğunu ve dünyada önemli bir konumda olduğunu belirten eski École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) Rektörü Patrick Aebischer, “İyi bir üniversite oluşturmak için başlangıç noktası kadar yol haritanızın da çok önemli olduğunu düşünüyorum. İşin özünde inovasyona alan açmak ve teknolojik gelişmeleri çok yakından izlemek bulunuyor. İsviçre örneğini verecek olursak, ABD’ye ve Kanada’ya kıyasla çok küçük bir yer. Ülkenin Fransızca konuşan 1,5 milyon nüfusu İstanbul’un bir semti kadar. Peki EPFL, üniversite olarak nasıl bu noktaya gelmeyi başardı? Çünkü kendilerini dünyaya açarak, özellikle de ABD ve diğer Avrupa ülkelerinden en iyi öğretim üyelerini çekmeyi başardılar, bunu da yeniliği önceliklendiren ve teşvik eden yaklaşımlarla desteklediler. İnsanlığa daha iyi hizmet etmek için, bilimsel keşifleri öngörmemiz ve bu teknolojilerin uygulamalarını doğru politikalarla iyi bir şekilde çerçevelememiz gerekiyor. Doğru politikalar derken kastettiğim üniversitelerin gelişimlerini yönlendirmeleri için fırsat ve sorumluluklar ve teknolojinin doğru kullanımı” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir