enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3761
EURO
34,7901
ALTIN
2.434,45
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Romatem Sağlık Grubu Kurucusu Dr. Köksal Holoğlu, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu

Romatem Sağlık Grubu Kurucusu Dr. Köksal Holoğlu, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu
04.05.2023
8
A+
A-

Romatem Sağlık Grubu Kurucusu Dr. Köksal Holoğlu, D-Smart ekranlarında yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu.  D-Smart Spor Müdürü Aykut Aydın’ın sorularını yanıtlayan Holoğlu, özetle şunları söyledi:

“Türkiye sağlıkta dünyanın göz bebeği konumunda”

Türkiye’de sağlık hizmetlerinin yaygınlaşmasıyla beraber, sistem farklı bir şekil aldı. Kulüplerin fizyoterapist bulamadığı dönemler çok da uzak değil. Her türlü spor yaralanmasına masörler müdahale ediyordu. Onların da olmadığı durumda şehirdeki ortopedist müdahale ediyordu. Türkiye’de 2000’li yıllarlda başlayan sağlıktaki büyük dönüşüm ile birlikte, tesisleşme sayısı sağlıkta olduğu gibi sporda da çok ileri boyutlara ulaştı. Spor hekimliği branşı ülkemizde son 20 yılda çok gelişti. Ülkemiz spor yaralanmaları konusunda çok ileri bir seviyede. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekiminin nüfusa oranla en fazla olduğu ülkelerden birisiyiz.

Türkiye sağlıkta dünyanın göz bebeği konumunda. Yaklaşık bir buçuk milyar insan nitelikli sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye geliyorlar. Dünyada; kaliteli, bilgili, tecrübeli bir Türk hekimi imajı oluştu. Yurt dışında çok sayıda etkinliğe katılıyoruz ve bize “Türkiye’den mi doktor geliyor” diye soruyorlar. Eğer Türkiye’den geliyorsa bu bir güven ortamı oluşturuyor.

Bursa hastanemizde çok nitelikli bir sporcu sağlığı merkezimiz var. Profesyonel sporcular dışında, aktif spor yaşamı sona ermiş veya halı sahada sakatlık yaşayan herkese hizmet veriyoruz. Uzmanlığını spor üzerine yapmış çok başarılı doktorlar ile çalışıyoruz.

Uzun zamandır çalışmalarını yaptığımız, bir ihtiyacı dolduracak projemiz var. 50 Yaş üstü spor yapmak isteyen insanlara, ikinci bir sağlık problemi olan insanların rahatça gelebileceği, “50 Plus” dediğimiz bir sporcu sağlığı merkezi kuruyoruz. Birincisini İstanbul Bağdat Caddesinde kuracağız. Sloganımız “50 Plus Spor” olacak.

Hastanelerimizin bulunduğu illerde, tek fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesiyiz ve sporcu sağlığıyla çok ilgileniyoruz. Her kulübün fizik tedavi merkezi var ancak yetersiz kaldığı noktalarda sporcularla kontakt halindeyiz. Çok sayıda ünlü sporcuyu da tedavi ediyoruz.

Bursa şehrindeki hastanemiz, bizim merkez hastanemiz. Türkiye’de bir çok kulübün bünyesinde bulunmayan donanımlar hastanemizde var. Bursa en büyük illerimizden birisi ve bir spor şehri. Bursaspor’un bugünkü konumu bana göre geçici bir konum. Eski güzel günlerine mutlaka geri dönecektir. Sağlık kurumu olduğumuz için, fanatikliğimiz olmadan ülkemizdeki tüm spor kulüplerini destekliyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir