enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

Göz sağlığınıza dikkat edin!

Göz sağlığınıza dikkat edin!
21.02.2024
6
A+
A-

Göz sağlığınıza dikkat edin!

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Murat Ayan, göz sağlığının yaşam kalitesi açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, belirti göstermese dahi erken teşhis için düzenli muayenenin gerekli olduğunu söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Murat Ayan göz hastalıkları hakkında önemli bilgiler verdi.
Göz sağlığında belirti göstermese dahi belirli periyotlarda düzenli muayeninin önemine değinen Op.Dr. Murat Ayan, yüksek göz tansiyonu, katarakt, Hipermetrop ve astigmat, gözyaşı üretimi ve yanlış gözlük kullanmanın zararları gibi konular üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
Op.Dr. Murat Ayan, “Yüksek göz tansiyonu genellikle ağrı içermeden sinsice ilerlemektedir. Görme alanında kayıplara neden olur. Tedavi edilmezse körlüğe yol açmaktadır. Göz içi kanamaları, İltihaplanmaları, travmaları, kortizonlu ilaç kullanımı göz tansiyonunu yükselten sebeplerdir. Ailede göz tansiyonu varlığı bir risk faktörüdür.
Genç yaşta insanlar uzağı net görmesine rağmen, hipermetrop veya astigmat gibi numaraları olabilmektedir. Hipermetrop ve astigmat olan kişiler yakın ve uzak mesafede net göremez. Nesneleri uzamış ve dağınık olarak görür.
Katarakt tekrarlayıcı değildir. Bazen göz içine konulan merceğin arkasındaki zarda kesifleşme olabilmekte buna katarakt tekrarladı gibi düşünülebilir, fakat bu kataraktın tekrarlaması değildir. Katarakt genellikle bir yaşlılık hastalığıdır. Hastaların %90’ı 60 yaşın üzerindedir. Ancak katarakt her yaş grubunda görülebilir.
Gözyaşı üretimi iki şekilde olmaktadır. Biri bazal üretim, gözün üzerini sürekli nemli kalmasını sağlamaktadır. İkincisi de reflex üretim, gözün herhangi bir irritasyon olduğunda yada duygusal nedenlerle aşırı gözyaşı sal gısı olabilmektedir. Tüm bu faktörler göze alındığında göz kuruluğu yaşayan kişiler de ağlayabilmektedir.
Numarası yanlış gözlük kullanmak gözlerde geçici veya kalıcı herhangi bir hasara sebep olmamaktadır. Fakat yanlış gözlük kullanımına bağlı baş ağrısı, mide bulantısı, kaşlarda ve göz çevresinde ağrı gibi semptomlar olabilmektedir. ” diyerek sözlerine son verdi.

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir