enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4970
EURO
34,8852
ALTIN
2.437,13
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ÜNYE BELEDİYESİ KADINLARIN YANINDA

ÜNYE BELEDİYESİ KADINLARIN YANINDA
15.06.2023
0
A+
A-

ÜNYE BELEDİYESİ KADINLARIN YANINDA

 

Ünye Belediyesi yöresel ürünleri çeşitlendirilmesi ve pazarlanmasından, kadınların sosyal yaşamına kadar birçok alanda projeler ortaya koymaya ve hayata geçirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yöresel ürünlerin hanımeli ile ekonomiye kazandırılması projesini genişleterek kadın girişimcilere desteklerin devam edeceğini açıkladı.

 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan ile birlikte ÜNKA Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti.

 

Başkan Tavlı, “Kadınlarımız Üreten Türkiye’nin Birer Paydaşıdır”

 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın üreten kadınlara yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan ve DOKA’nın desteklediği “Yöresel Ürünler Hanımeli ile Ekonomiye Dönüşüyor” projesi kapsamında Taka Yöresel Ürün Pazarı geçtiğimiz yıl açılarak hizmete girmişti. Kadın girişimcilerin el emeği yöresel ürünler bu pazarda satışa sunulurken proje, ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere yöresel ürünler tanıtılmasına katkı sunarken, kadın girişimcilere ekonomik kazanç da sağlıyor.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Taka Yöresel Ürün Pazarı’nı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan ile birlikte Kooperatifimizi ziyaret etti. Kadın girişimcilerden çalışmalar hakkında bilgi verirken desteklerinden dolayı Başkan Tavlı’ya teşekkür etti.

 

Başkan Tavlı “Kooperatifimizi Büyüteceğiz”

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile yaptığımız ortak çalışmayla ilçemize kazandırdığımız ÜNKA Kadın Kooperatifimizi daha da büyütmek için çalışıyoruz. Ünye’miz geleceği adına birlikte birçok projeye imza attığımız Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanımız Hakan Gültekin ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan ile birlikte Kooperatifimizi ziyaret ederek, Başkan Fahriye Aydın ve kadınlarımıza yapılabilecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki süreçte hanım kardeşlerimize yönelik yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

 

Kadınca Yaşam Merkezi İnşaatında İnceleme

Başkan Tavlı, Başkan Gültekin ve beraberindekiler daha sonra kadınlara özel inşaa edilen “Kadınca Yaşam Merkezi”ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İçerisinde toplantı alanları, yüzme havuzu da dâhil olmak üzere çok sayıda donatı bulunan Kadınca Yaşam Merkezi yılsonuna kadar hizmete açılacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir