enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

OKULLAR EĞİTİM- ÖĞRETİME BAŞLARKEN

OKULLAR EĞİTİM- ÖĞRETİME BAŞLARKEN
18.09.2023
4
A+
A-

OKULLAR EĞİTİM- ÖĞRETİME BAŞLARKEN

2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı; okularımızda törenlerle, kutlamalarla, 11 Eylül Pazartesi günü başladı.

Öncelikle tüm öğretmenler, öğrenciler, veliler ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah; bu  yeni dönem; birçok yeniliklerin, yeni başarıların, projeerin, sanatın, kültürün, toplumun, bilim ve çağdaşlığın sesi ve başarısı olur.

Ne yazık ki; bugün, tıpkı dünde, geçmişte olduğu gibi, gömlek değiştirir gibi sık sık Millî Eğitim Bakanlarını sürekli değiştirdiğimiz halde; her nedense pek de olumlu icraatlar bir türlü gerçekleştirilmiyor.

Öğretmenlerin maaşları ve ek ders  ücretleri istenilen düzeyde olmalı, eğitimcilerin sınıfa tüccar kafasıyla değil; okulu, eğitim başarısı, kariyeri, ülkesi ve yarınlar için yetiştireceği öğrencilerine odaklanmalıdır.

Yoksa; zihninde evini, pazarı, geçinmeyi, çocuklarının eğitiimi gibi birçok sorunu düşünmekten, kendisini derse veremeyip, geçim derdine odaklaıyorsa; öğretmenleden eğitim adına pek birşeyler beklemek de bence  hâyal olur!

Yâni; Devlet öncelikle öğretmenlerin ekonomik durumlarını iyileştirmeye özen ve çaba göstermelidir. Yoksa havanda su dövmeye devam ederiz.

Evet; son yıllarda öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretlerinde belirli artışlar oluyor fakat maaşlara zam yapılınca; ev kiralarına, pazara, çarşıya, esnaf ve  köylünün ürettiği ürünlere, ticari eşyalara, ev ihtiyaçarına ve  birçok ürüne de zam geiyor.

O zaman; alım gücü düşük oluyor. Standartlık sağlanamadığı için de; hayat şartları hep aynı ölçüde kalmıyor. O yüzden ilgililerin; pazarı, esnafları, çarşıyı, marketleri yâni paranın para olduğu ve devamlı el değiştirdiği ekonomik boyutlarını iyi takip etmeli; aynı malı, ürünü farklı ve yüksek oranda satışa sunan fırsat  düşkünlerini, zabıtalar, polisler, bekçiler ve her kimi ilgilendiriyorsa ki hatta bulundukları il ve ilçelerdeki belediye başkanları, kaymakam, muhtarlar gibi protokol oluşturarak ilgili zâtlarla denetim ve sorgulama yapılmalıdır.

Ürün fiyatlarındaki dengesiz, zamansız artışar tabi ki sadece pazarda, çarşıda, mağazalar gibi iş yerlerinde olmuyor.

Bugün; bir saç traşı 150 liraya çıkıyorsa, il ile yakın ilçelerdeki minibüs fiyatları sürekli artış gösteriyorsa, benzin devamlı artıyorsa, bir ayakkabı binlece liraya ulaşabiliyorsa; değil sadece öğretmenler; öğrenciler, ve çeşitli meslek sahiplerini de bu yüksek fiyat artışları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

En kısa  zamanda yukarda saydığımız mesleklerin, meslek sahiplerinin ve özellikle de  öğretmenlerin ve durumları gittikçe çıkmaza giren emeklilerimizin hâli içler acısıdır.

Bir de bu mâlum kişiler çocuk okutuyorlarsa, üniversitede okuyan çocukları varsa; o zaman bu gibi tüm sorunlar; tadımlık değil, kalıcı çözmlerinin de sorun olmaktan çıkartılması, tez zamanda  gerçekleştirilmelidir.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir