enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2637
EURO
34,7383
ALTIN
2.403,07
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Karadeniz’in En Büyüğü Samsun’da Olacak

Karadeniz’in En Büyüğü Samsun’da Olacak
23.05.2023
1
A+
A-

Başkan Demir, bu yıl içerisinde temel atılması planlanan projenin inşaatının 18 ayda tamamlanacağını belirtti.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, kentte Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Kongre ve Kültür Merkezini inşa edecek. İnşaatı 18 ayda tamamlanacak Kongre ve Kültür Merkezi, kentin kültürel ve sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayacak. Tüm donanımıyla Samsun’un ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir yapıya sahip olacak Kongre ve Kültür Merkezi, toplam 47 bin 452 metrekare alana sahip olacak.
İçerisinde; bin 800 kişilik ana kongre salonu, 8 adet VİP ve normal toplantı salonu,900 metrekare resepsiyon alanı,200 kişilik amfi,750 kişilik ana tiyatro salonu,2 bin 500 kişilik balo salonu,108 kişilik cep sineması ve 90 kişilik cep tiyatrosu yer alacak.
Bu Sene Temeli Atılacak
Kongre ve Kültür Merkezi’nin Samsun için çok önemli bir proje olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,”Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapılacağı yer Samsun’un en iyi lokasyonlarından birisi. Tam OMÜ’nün giriş kısmı. Şu anda İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nden sonra bildiğimiz kadarıyla metrekare olarak en büyük merkezin projesine başladık. İhalesini yapacağız. Bu sene içerisinde de temelini atacağız. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir