enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

ETİSAN HOLDİNG “Klasik Müzik 101” Projesini Hayata Geçirdi

ETİSAN HOLDİNG “Klasik Müzik 101” Projesini Hayata Geçirdi
13.06.2023
9
A+
A-

Türkiye’de 30 aşkın üniversitede teknoloji tabanlı ödeme sistemleri hizmeti veren Etisan Holding, üniversiteli gençleri klasik müziğin eğlenceli yönüyle buluşturan “Klasik Müzik 101” projesini hayata geçirdi. Proje çerçevesinde ilk konser Gazi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Klasik müziğin evrensel duayenlerinden biri olan Devlet Opera ve Balesi Eski Genel Müdürü Rengim Gökmen yönetimindeki Etisan Holding Oda Orkestrası, ilk konserini 12 Haziran Pazartesi günü Gazi Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Eğlenceli bir dinleti sunan Klasik Müzik 101 ile keyifli anlar yaşayan üniversiteli gençler, aynı zamanda klasik müziğin temel kavramlarını da öğrenme imkânı buldu. 

“Klasik Müzik 101” projesiyle gençlerin kültür sanat gelişimine katkı sunmayı ve genç kuşaklar arasında klasik müzik dinlemeyi teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getiren Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün konser öncesi yaptığı konuşmada, “Etisan Holding olarak çok uzun yıllardır üniversitelerde eğitim gören öğrencilerimize, öğretim üyelerimize, idari personellerimize geliştirdiğimiz yüksek teknoloji ile hizmet veriyoruz. Bugün itibariyle birbirinden kıymetli onlarca üniversitede yüzbinlerce öğrencinin, öğretim üyesinin ve çalışanların finansal hareketlerini güven içinde gerçekleştirmelerini sağlıyoruz” dedi.

Bu işbirliği sayesinde Etisan Holding olarak kendilerini, bu büyük üniversite ailesinin bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Özgün. “Toplumumuzun gelişimine ait sosyal sorumluluklarımızın farkındalığıyla bu değerli yola çıkıyoruz” şeklinde konuştu. 

Mert Özgün konuşmasında şunları söyledi: “Bize bu ulvi çatı altında Türk gençliğine karşı sorumluluğumuzu bir nebze yerine getirebilmemiz adına kapılarınızı açıp yanımızda olduğunuz için Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak çok teşekkür ederim. 

Ünlü orkestra şefimiz Sayın Rengim Gökmen’in rehberliği ve değerli orkestramızın olağanüstü yeteneği ile genç beyinlerle bağ kurmayı, yaratıcılığı teşvik etmeyi ve sanata karşı derin bir takdir aşılamayı amaçlıyoruz. Bu nedenle müzik ve kültürel alışveriş yoluyla, gençlerimizin bilinçlenmesini sağlamak, eğlenirken bilgilendirmek, müziği yalnız dinleterek değil anlatarak da bilinçli seçiciler olmaları için oluşturduğumuz konserlerimizle gelecek nesile potansiyellerini kucaklamaları ve dünyamıza olumlu katkıda bulunmaları için ilham verebileceğimize inanıyoruz.”

Özgün, Etisan Holding Oda Orkestrası “Klasik Müzik 101” Projesi’nin, 40’a yakın üniversitede yapacağı yolculuğun ilk adımını attıklarını belirterek, Proje’nin evrensel müzik diliyle sınırları aşan ve insanları aynı kültürel zeminde birleştiren olağanüstü bir deneyim sunmayı taahhüt ettiğini dile getirdi.

Mert Özgün konuşmasını şöyle tamamladı: “Ulu Önder Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalabilmesi adına bizler de tecrübemiz bilgi ve birikimimizle Türk gençliğinin yanında olmaya devam edeceğimizi belirtiyor, 

Ey Türk gençliği hoşgeldiniz” diyorum.”

“Müzik Toplumların Geleceğine Önemli Bir Yatırım” 

Toplumların eğitiminde müziğin önemli bir rol oynadığını vurgulayan, Devlet Opera ve Balesi Eski Genel Müdürü ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Rengim Gökmen, toplumun profesyonel müzisyen olmayan kesimlerinin müzik sanatıyla kurabileceği doğru bağlantıların, o toplumun geleceğine yapılan önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti. 

İleride çeşitli alanlarda meslek edinecek tüm gençlerin müzikle kuracağı sağlıklı bağın toplumun aydınlık geleceğine katkı sağlayacağını dile getiren Gökmen, “Üniversite gençliğini aydınlatacağına geliştireceğine ve zihinlerinde yepyeni yaratıcı düşüncelerin kapısını açacağına yürekten inandığım Etisan Holding’in girişimi ve önderliğinde başlatılan bu çok önemli projeyi gerçekleştirirken büyük heyecan duyuyorum” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir