enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

AKM’de Bu Hafta

AKM’de Bu Hafta
12.09.2023
6
A+
A-

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE BU HAFTA

SEZON AÇILIŞINA ÖZEL İKİ KONSER 

(13-19 Eylül)

SEZON AÇILIŞ KONSERİ// MUHAYYER // CUMHURBAŞKANLIĞI KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU // AKM TİYATRO SALONU // 17 EYLÜL PAZAR// 11:30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 2023-2024 sezonunun açılış konserinde, dinleyicileriyle “Muhayyer” başlıklı konseriyle buluşacak. Konserde, klasik Türk müziğinin kadim makamlarından Muhayyer takım seslendirilecek. Konserin solisti Atakan Akdaş’ın klasik ve neoklasik dönemlerden seçtiği dört Hicaz eserle sahne alacağı konserde saz solistleri Aziz Şükrü Özoğuz (keman) ile Murat Bağdatlı (ud) ise Nuri Halil Poyraz ile Hasan Özçivi’ye ait iki nadide saz eserini seslendirecekler. Şef Mehmet Güntekin’in yöneteceği konser 17 Eylül 2023 Pazar günü saat 11:30’da, AKM Tiyatro Salonu’nda.

SEZON AÇILIŞ KONSERİ// MEVLEVİ MUKABELESİ HZ.MEVLÂNÂ CELÂLEDDÎN-İ RÛMÎ’NİN VUSLATININ 750.YILI // İSTANBUL TARİHİ TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU// AKM TİYATRO SALONU// 17 EYLÜL PAZAR// 20.00 

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, yeni sezonunu Mehmet İhsan Özer’in sanat yönetmenliğinde; Hz.Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin vuslatının 750. yılı anısına postnişin Nezih Çetin’in yöneteceği Mevlevi Mukabelesi ile 17 Eylül’de Atatürk Kültür Merkezinde açıyor. 

MERAGİ’DEN ESERLER VE HİCAZ FASLI KONSER// İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU// AKM ÇOK AMAÇLI SALON// 13 EYLÜL ÇARŞAMBA// 19:00 

Beş asrı aşkın zamanı aşarak günümüze ulaşmış İslam dünyasının müzik alanında en büyük isimlerinden olan Abdülkadir Meragi’nin pek çoğu şaheser olarak değerlendirilebilecek türden olan eserleri 13 Eylül Çarşamba akşamı Ferruh Yarkın’ın sanat yönetmenliğinde İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu tarafından yeniden seslendirilecek. Programda ayrıca hicaz faslına yer verilecek. 

MEŞK AKŞAMI KONSER//İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA TOPLULUĞU// AKM ÇOK AMAÇLI SALON //14 EYLÜL PERŞEMBE// 19:00 

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, Ertan Bilgi ve Jülide Bilgi solistliğinde, Cumhuriyetimizin 100.yılında Cumhuriyet dönemi bestekârlarının bestelerinden oluşan özel bir konserle seyircisiyle buluşacak. 

KANUN RESİTALİ // İSTANBUL TARİHİ TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU// AKM ÇOK AMAÇLI SALON //15 EYLÜL CUMA // 19:00 

Turgut Özüfler, klasik icra ve modern müzik anlayışı ile harmanladığı tarzını, vereceği kanun resitali ile Atatürk Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşturacak. 

ANADOLU ATEŞİ// AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU// 18 EYLÜL PAZARTESİ // 20.30

 Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3.000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün proje Anadolu Ateşi, AKM’de yanmaya devam ediyor. Her gösteriminde yoğun ilgiyle karşılanan özel performans, 18 Eylül akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Bugüne kadar 85 ülkede 3500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, AKM misafirlerine halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek modern standartlarda kültürel şölen yaşatmaya devam edecek.

KLONDIKE// AKM YEŞİLÇAM SİNEMASI //12-13-14 EYLÜL // 14.00-16.30-18.30

Yönetmen Maryna Er Gorbach’un 2022 yapımı ‘Klondike’ filminin konusu:Ukrayna – Rusya sınırında yaşayan Irka, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyi reddeden hamile bir kadındır. Ne var ki 17 Temmuz 2014 günü Irka ve ailesi kendilerini uluslararası bir uçak kazası felaketinin merkezinde bulacaktır. Film, 12 Eylül Salı- 13 Eylül Çarşamba-14 Eylül Perşembe 14:00, 16:30, 18:30 saatlerinde gösterimde olacak.

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

RİTİM ATÖLYESİ// 14-15 EYLÜL //AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13:00
 
Eğitmen Eda Kocatürk  ve Ceren Yılmazoğlu eşliğinde 7-12 yaş grubundaki öğrenciler kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğrenirler ardından toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ederek içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarma fırsatı bulurlar.

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ//AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14-15 EYLÜL // 14.00

Eğitmen Eda Kocatürk ve Ceren Yılmazoğlu eşliğinde 4-6 yaş arasındaki çocukların Erken Müzik Eğitimi kapsamında yer davulu, metalofon, ritim çubukları, ses boruları, üçgen ziller gibi orff çalgılarını kullanarak ritmik duygularını geliştirme, orkestranın bir parçası olma, el-göz-beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımların yanı sıra çocukların oyun ve müzik aracılığıyla keyifli zaman geçirmelerine olanak tanır.

EBEVEYN-ÇOCUK MÜZİKLE TANIŞIYORUM // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //14-15 EYLÜL 16.00 // 16-17 EYLÜL 17.00
 Eğitmen Eda Kocatürk ve Ceren Yılmazoğlu eşliğinde 3-4 yaş grubu cocuklar ve ebeveynleri atölye alanında birlikte bulunarak sınıf ortamı için ilk alıştırmalarını yaparlar. Vurmalı çalgılar kullanılarak, renklerle, çeşitli görsellerle oyunlar oynanır ve müziklere eşlik ederler. Bu atölyede çocukların tempo algıları gelişir, birlikte hareket etmeyi öğrenirler ve çalgıları çalarken psikomotor becerilerini geliştirirler, gördüklerini, duyduklarını taklit ederler. Müzikal çalışmalarına ilk adımlarını aileleriyle birlikte atmış olurlar.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS//AKM  ÇOCUK SANAT MERKEZİ//16 EYLÜL CUMARTESİ//14.00

Yaratıcı dans atölyesi, 4-6 yaş grubu çocukların sevdiği güncel müzikler eşliğinde basit hareket kombinasyonları ve dans cümlelerini doğaçlama ve hayal güçleri ile  birleştirerek, sanat ve eğlence yolu ile zihinsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen bir atölyedir.Eğitmen Can Kandara eşliğinde 45 dakika sürmektedir.

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ// AKM  ÇOCUK SANAT MERKEZİ//16 EYLÜL CUMARTESİ//15.00

Eğitmen Can Kandara eşliğinde 8-12 yaş grubu çocukların sevdiği güncel şarkılar eşliğinde senkronize hareket edilir. Hareket kombinasyonları ve dans cümleleri oluşturulur. Bu atölye çocukların beden koordinasyona katkı sağlar, ritim kulaklarını geliştirir.

PİYANO KAŞİFLERİ// AKM  ÇOCUK SANAT MERKEZİ//16 EYLÜL CUMARTESİ//15.00

4-6 yaş grubundaki minik piyanistler, eğitmenler Eda Kocatürk / Ceren Yılmazoğlu önderliğinde Piyano Atölyesinde çocuklar müzikal yeteneklerini keşfetme, yaratıcılıklarını geliştirme ve piyanoyu deneme fırsatı bulacaklar. 

MİNİ BALE ATÖLYESİ// AKM  ÇOCUK SANAT MERKEZİ//16 EYLÜL CUMARTESİ//15.00

Eğitmen Can Kandara eşliğinde 4-5 yaş grubu cocuklar bale atölyeleri  aracılığıyla geleceğin sanatçıları, sanatseverleri olacak çocuklarımıza dans ve ritim hissini yaşatılarak müzik kulaklarının gelişmesine, vücutlarının düzgün, dengeli ve kuvvetli gelişiminin sağlanmasına, canlandırılan masal ve hikayeler ışığında hayal güçlerinin artmasına, bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçüyle el-kol-bacak koordinasyonunun gelişmesine, özgüven duygularının güçlenmesine ve sanatla iç içe büyümelerine katkıda bulunacaklardır.

LEGO EDUCATİON İLE YARATICI ELLER İŞ BAŞINDA// AKM   ÇOCUK SANAT MERKEZİ//16 EYLÜL CUMARTESİ//15.00

Bütünsel bir yaklaşımla tasarlanan Lego Education ile Yaratıcı Eller atölyesi,  5-6 yaş grubu çocukların hem soyut düşünme, benzerlik kurma, sıralama, ince motor becerileri, ifade gücü, mantıksal düşünme, el-göz koordinasyonu gibi becerilerini geliştirmelerine hem de hayal güçlerini heyecanla ve sevinçle beraber kullanıp yeni keşifler yapmalarına destek oluyor. 

MEYVE SEBZE ORKESTRASI ATÖLYESİ// AKM  ÇOCUK SANAT MERKEZİ//17 EYLÜL PAZAR//13.00

Eğitmen Rana Aleyna Dönmez’in Meyve ve Sebzeler ile Müzik Atölyesi, elektronik bir devre aracılığı ile meyve ve sebzeleri birer müzik enstrümanına dönüştürüyor. 6-8 yaş grubu çocuklar için oldukça ilgi çekici ve eğlendirici bir atölye olan etkinlikte, meyve ve sebzelere hem vurmalı çalgıların hem de melodik çalgıların sesleri atanarak çocukların birçok sesi deneyimlemesi sağlanıyor. Bununla birlikte temel ritim kalıplarını ve sayma yöntemlerini öğrendikten sonra çocuklar, farklı gruplar halinde ritim çalgılarında, eşlik çalgılarında ve solo çalgılarda görev alarak bir orkestranın farklı üyeleri gibi hareket ediyorlar.Takım çalışmasını öğrenme, zihin ve beden arasında koordinasyon kurma, konsantrasyon süresinde uzama, stres atma, birbirini dinleme, refleksleri kuvvetlendirme, farkındalık duygusunu artırma gibi kazanımları olan atölye çocukların özgür doğaçlama yeteneklerini öne çıkararak özgüven kazandırıyor. 

RESİM ATÖLYESİ// AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ//17 EYLÜL PAZAR//14.00

Eğitmen Metin Ceyran önderliğinde 5-10 yaş grubu çocuklar, resim yaparken iç dünyalarını keşfederken aynı zamanda el becerilerini de geliştiriyor. Fırça tutma, renk seçimi ve dokularla oynamak gibi süreçler, ince motor becerilerini güçlendiriyor. Görsel hafızaları ve dikkat süreçleri de bu atölyeler sayesinde güçleniyor. Her atölye için özenle seçtiğimiz temalar, çocukların hayal gücünü harekete geçiriyor ve onların sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmasını sağlıyor. Boya ve fırçaların sihirli dünyasında gezinirken, kendi dünyalarında keşiflere çıkıyorlar. Resim yaparken duygusal ifade ve özgüven de gelişiyor. Çocuklar, hissettiklerini ve düşündüklerini renkler aracılığıyla ifade ederek duygusal zekalarını güçlendiriyorlar. Ayrıca, diğer katılımcılarla etkileşimde bulunarak sosyal becerilerini de geliştiriyorlar.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ// AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ//17 EYLÜL PAZAR//15.00-16.00

Eğitmen Başak Ova’nın gerçekleştirdiği yaratıcı drama, yaratıcılık ve estetik düşünceyi geliştiren, sosyal beceriyi, iletişimi ve özgüveni sağlayan, sanatla çözüm ve arayışlara çıkılan bir atölyedir. 7-11 yaş grubu çocukların hayal gücünü sahne üzerinde yansıttıkları atölye, kendilerini tanıma sürecinde de çocuklara yeni bir yöntem kazandırır. Yaratıcı Drama Atölyesi ile bir konuda rol yapmak, canlandırmak, doğaçlamalarla yeni deneyimler kazanmak, çocuklarla beraber bir yaşantı ve olaydan yola çıkarak bir serüvene atılmaktır. 4-6 yaş grubu çocuklar için ise yaratıcı drama atölyesi 16.00’da yapılacaktır.

PİYANO İLE TANIŞIYORUM //AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ//17 EYLÜL PAZAR// 16.00
  

Eğitmen Eda Kocatürk ve Ceren Yılmazoğlu’nun atölye içeriği: Öğrencilerimiz atölyemizde piyano hakkında bilgi edindikten sonra kısa bir resital dinleyecek . Ardından piyano çalgısını deneme fırsatları olacaktır. Atölye sokak hayvanları için geliştirilen “hermamabirnota” projesi kapsamında gönüllü öğretmenler tarafından yapılmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir