enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4970
EURO
34,8852
ALTIN
2.437,13
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

24 yaşında 3 Grammy sahibi! Samara Joy 19 Nisan’da CRR’de!

24 yaşında 3 Grammy sahibi! Samara Joy 19 Nisan’da CRR’de!
15.04.2024
4
A+
A-

65. Grammy Ödülleri’nde (2023) ‘’En İyi Caz Vokal Albümü’’ ve ‘’En İyi Yeni Sanatçı’’ ödüllerini ve bu yıl Tight teklisi ile “En İyi Doğaçlama Caz Solo” ödülünü kazanan Samara Joy, 19 Nisan Cuma akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Regina King tarafından “Sarah Vaughan ve Ella Fitzgerald’ı kendi bedeninde yaşatıyor gibi görünen genç bir kadın” olarak nitelendirilen Samara Joy, viral video performansları ve TikTok’ta 200,000 takipçiye ulaşan popülerliğiyle de dikkat çekiyor.

Avrupa’dan Amerika’ya, dünyanın en prestijli caz festivallerinde ve salonlarında konser veren genç sanatçıya, CRR’deki konserinde; dinamik davulcu Evan Sherman, virtüöz kontrbasçı Felix Moseholm ve yetenekli piyanist Cameron Campbell eşlik edecek.

1999 doğumlu sanatçı müzik eğitimini 2021 yılında tamamladı. Aynı yıl kendi adını taşıyan ilk albümü ile JazzTimes tarafından ‘’En İyi Yeni Sanatçı’’ seçildi. Broadway, Inc.’in Porgy ve Bess’in “Summertime” adlı müzik videosunda Women of Color’da yer aldı. Film yönetmeni Regina King bir röportajında onu “Sarah Vaughan ve Ella Fitzgerald’ ı kendi bedeninde yaşatıyor gibi görünen genç bir kadın” olarak nitelendirdi.

Genç ve Dinamik Bir İkon

Ekim 2020 itibarıyla 1,5 milyondan fazla izlenen bir videonun da bulunduğu çok sayıda viral video performansı yayınladı. Bu videolar Kasım 2022 itibarıyla TikTok’ta 200.000 takipçiye ulaştı. Kısmen bu başarının gücüyle, İtalya ve Avusturya’da biletleri tükenen bir dizi konser de dahil olmak üzere Avrupa’yı gezdi. Monterey Caz Festivali, Lincoln Center Summer For The City’s Jazz Underground serisi, Winter Jazzfest de dahil olmak üzere ABD’de gerçekleşen en prestijli caz festivallerinde ve konser salonlarında sahne aldı.

Samara Joy, caz müziğini genç nesiller arasında popüler hale getirme misyonunu üstlenmiş gibi görünüyor. New York Times, Joy için “Caza genç bir dönüş kazandırıyor” diyor.

Kültürlerarası Bir Köprü

Samara’nın müziği, kökleri Bronx, New York’ta bulunan zengin bir müzikal mirasa dayanıyor. Gospel müziğinden cazın derinliklerine uzanan bu yolculuk, Samara’nın her performansında hissediliyor.

Konser biletleri 50-100-165 ve 200 TL kategorilerinde, CRR gişesi ve Biletix’te satışta!

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir