enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2569
EURO
34,7868
ALTIN
2.406,19
BIST
10.328,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
21°C
Samsun
21°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

YERİŞKİN,DÜNYA ÇEVRE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN. 

YERİŞKİN,DÜNYA ÇEVRE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN. 
10.06.2023
1
A+
A-

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.

Kavsiyad Başkanı Serdar YERİŞKİN ,Dünya çevre günü nedeniyle yayınlamış olduğu mesajda her yıl haziran ayının beşinde kutlanan dünya çevre gününü unutmadı YERİŞKİN, Gelişen teknoloji dünyasında, insanların teknoloji bağımlılığı hastalığına yakalanıp madde odaklı yaşam sürdüğü günümüzde, tüm manevi değerlerimizin erozyona uğradığı gibi, insan hayatının oksijen deposu olan, doğal bitki örtümüz,ormanlarımız, ırmak ve dere yataklarımız kısaca tüm çevremizde, gün geçtikçe insanoğlunun hışmına uğramakta,zarar görmekte ve o muhteşem güzelliğini kaybetmektedir.

İnsanlar var olanı harcamakta, bitirmekte maalesef çok cömertler.

Bitirdiğinin korkusunu yaşamamak istiyorsan, var olanı sevecek, koruyacak ve geliştirmek için mücadele edeceksin.

Sanayileşmek ülkeler için ekonomik bir ihtiyaçtır. Yapılan hiç bir sanayi kuruluşuna hayır diyemeyiz.

Ancak
Sanayi alanının coğrafi önemi dikkate alınmalı halkın sağlığı ve güvenliği tehlikeye atılmamalı, insan sağlığına, Tarım üretimine zarar verecek alanlarda sanayileşme yapılmamalıdır.

Kurulacak sanayi tesisinin kuruluş maliyetinin düşünüldüğü gibi, çevreye vereceği zararında hesabı yapılmalı ve çevreye zararın minimum seviyeye çekilmesi de düşünülmelidir.

Tüm bunlara rağmen kurulan fabrika sanayi kuruluşları, ham madde ihtiyacını karşılamış oldukları doğal ortama vermiş oldukları görsel zararı karşılamak ve o bölgeyi doğaya uygun hale getirerek, tekrar insanlığın hizmetine sunmalıdırlar.

Devletin ilgili kurumları çevrenin tekrar kazanılması için gerekli mücadeleyi eksiksiz ve kararlılıkla sürdürmelidir.

Unutmayınız!! Cömertçe tükettiğiniz doğal kaynaklar ve kirletip,yok ettiğimiz çevre bir gün bizden hesap soracak ve acısını mutlak alacaktır.

Bu vesile ile içinde bulunduğumuz hayatı ve yaşadığımız doğal ortamı korumanın bilinci içerisinde, çevreye doğaya saygılı bir hayat sürmeyi temenni ediyor,

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir